Au demonstrat că sînt cei mai buni, chiar și pe teren străin

În fotografie: Aşa se demontează şi se montează o armă

În fotografie: Aşa se demontează şi se montează o armă
În fotografie: Aşa se demontează şi se montează o armă

Cupa regională a jocurilor militar-sportive a fost disputată, cu înflăcărare, vinerea trecută, la Nisporeni, între trei echipe de elevi din regiunea Ungheni-Călăraşi-Nisporeni. Se pare că, de data aceasta, nici pereţii nu i-au ajutat pe nisporeneni, ei mulţumindu-se cu locul doi.  Pe locul întîi s-a clasat echipa Liceului „Gheorghe Asachi” din Ungheni, iar călărăşenilor le-a revenit locul trei.
De organizarea jocurilor s-a ocupat, ca și în anul trecut, Centrul militar teritorial Ungheni. Tonul a ceea ce urma să se întîmple l-a dat fanfara ”Vasile Amarfii”. Îmbrăcați în costume asemănătoare cu cele militare, prin ținuta și muzica interpretată, muzicanţii nisporeneni au fost o adevărată revelaţie a evenimentului.
”Cred că activitatea de astăzi va trezi în inimile tinerilor noștri dragostea față de meleagurile natale, faţă limbă, istorie, tradiție”, a menţionat, în discursul său de debut, Ion Munteanu, vicepreședintele raionului Nisporeni. Această idee a fost preluată şi de Petru Langa, vicepreședintele raionului Ungheni. Dînsul a subliniat că la aceste concursuri „își prezintă potențialul cei mai buni elevi din regiune”, exprimîndu-şi, totodată, satisfacţia pentru faptul că competiţiile au, de fiecare dată, altă locaţie, astfel ca şi unghenenii, și nisporenenii, și călărășenii să se simtă atît gazde, cît și oaspeți. A venit să le ureze succes participanților și primarul de Nisporeni, Ion Gangan. Edilul a recunoscut că este pasionat și astăzi de evenimente cu caracter militar-patriotic, după ce a dedicat acestui domeniu 23 ani din viața sa, el fiind şi  participant la conflictele armate din Afganistan și Transnistria.
Au urmat apoi probele de concurs, printre care: alergări pe distanțe scurte și lungi, ridicarea greutăților, tragerea otgonului. Nu au lipsit nici probele caracteristice domeniului militar: aruncarea grenadei, tragerea din pușca pneumatică, ştafeta militară cu demontarea și montarea armei.
”Este o mîndrie dublă pentru noi, fiindcă am cucerit, al doilea an consecutiv, trofeul în aceste competiţii”, şi-a împărtăşit emoţiile Dorin Patraşcu, porfesor de educaţie fizică la Liceul „Gheorghe Asachi”, conducătorul echipei din Ungheni. Peste două luni, echipa va reprezenta regiunea la etapa naţională a jocurilor militar-sportive. Cu toţii speră să facă o figură bună.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *