Parcul din centrul orașului Călărași a fost reabilitat și modernizat

Imagine: Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală

Locuitorii orașului Călărași au acum un spațiu de socializare și recreere în aer liber, de 4000 de metri pătrați, amenajat după toate rigorile arhitecturii urbane – cu sistem de iluminat, trotuare pavate, cu bănci și alte elemente de mobilier urban. Căile pietonale au fost amenajate astfel încât să facă conexiunea cu cele două licee, grădinița și școala primară din vecinătate, scrie Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală.

Parcul din centrul orașului a fost reabilitat și modernizat, grație unui proiect finanțat în cadrul Programului Național „Satul European Expres”.

Primarul orașului, Victor Ambroci, spune că, acum, orășenii au un spațiu comod atât pentru socializare, cât și pentru a petrece un mod sănătos de viață. „Orașul Călărași a devenit mai frumos și mai modern, iar oamenii se bucură de fiecare schimbare în bine care se produce în localitatea lor”, a mai spus primarul.

Bugetul total al proiectului a fost de cca 350 de mii de lei, dintre care 344 de mii au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, iar peste 5 mii de lei a fost contribuția localității.

Orașul Călărași are o populație de aproximativ 16 mii 400 de locuitori, dintre care în jur de 300 sunt copii.

Până în prezent, în cadrul Programului Național „Satul European Expres” au fost finalizate 373 de proiecte, din totalul de 380 aprobate.

Imagine: Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *