A mai rămas o lună, iar potențialii rezidenți nu prea dau năvală

Incubatorul de Afaceri din Călărași încă mai este în așteptarea rezidenților. Deocamdată, aceștia nu prea dau năvală, chiar dacă despre acest lucru se vorbește de peste un an de zile, iar până la deschiderea Incubatorului a mai rămas practic o lună.
”Nu avem atâtea solicitări cât ne-am fi dorit. Incubatorul de Afaceri din Călărași va putea găzdui 25 de rezidenți”, a menționat Sergiu Artene, președintele raionului, după care a venit și cu o precizare: ”La momentul actual, avem doar 15 doritori. Suntem încă în așteptare, încercăm să mediatizăm cât mai mult incubatorul și să convingem oamenii să vină”.
În plus, potrivit dânsului, nu toate ideile de afaceri prezentate de potențialii rezidenți ar putea fi eligibile. ”Am avut deja cu ei câteva întâlniri. Unele idei ale lor chiar sunt foarte bune, altele urmează să fie încă analizate. Sperăm că, până la urmă, vom avea un rezultat bun”, a mai spuse președintele.
Fiind întrebat de ce oamenii nu prea vor să vină, să inițieze sau să dezvolte o afacere, dânsul a răspuns: ”Pentru că în ziua de azi nu e simplu de făcut business”. Potrivit lui, sunt o sumedenie de factori care împiedică deschiderea și menținerea unei afaceri. Totuși, dacă există dorință și voință de a munci acasă, poți trece peste toate aceste temeri și să înfrunți eventualele riscuri.
Sergiu Artene a mai menționat că de un Incubator de Afaceri la Călărași era nevoie demult, chiar și cu 20 de ani în urmă. ”Poate că asta și reprezintă o problemă, deoarece noi am întârziat să dezvoltăm mediul de afaceri. Ne-am axat pe comerț, pe import, dar nu am dezvoltat businessul mic și mijlociu. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată. Deschiderea Incubatorului este o oportunitate pentru cei ce doresc să pornească o afacere”, a punctat președintele.
Dânsul a îndemnat călărășenii să fie mai deschiși către oportunitățile ce apar. ”De ce se numește incubator? Pentru că aici, e chiar ca în incubator: rezidenții vor crește și se vor dezvolta timp de trei ani, apoi li se va da drumul în mediul de afaceri, într-o viață independentă”, a mai spus, la final, Sergiu Artene.
Incubatorul de Afaceri din Călărași va fi deschis grație Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) , în parteneriat cu Consiliul raional Călărași și Ministerul Economiei, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Reamintim că la Nisporeni activează un Incubator de Afaceri din 2014 și are 32 de rezidenți.  La Ungheni, de mai bine de 15 ani funcționează o Casă a Antreprenoriatului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *