Satisfacţiile şi dorinţele preşedinţilor

Ilie Rău, preşedintele raionului CălăraşiIlie Rău, preşedintele raionului Călăraşi
Cred că cel mai important eveniment al anului a fost darea în exploatare a staţiei de epurare a apei din oraşul Călăraşi, care a costat 27 milioane de lei. Este o realizare frumoasă, iar de acum înainte apele reziduale ce ajung în rîul Bîc nu mai sînt poluate. Urmează să se conecteze la această staţie de epurare şi satele Tuzara, Sipoteni, dar şi altele.
Dar, în general, anul 2012 a fost unul destul de complicat, seceta ne-a afectat şi pe noi, ca, de altefel, întreaga republică. Am avut parte, în schimb, de o mare bucurie în plan personal. Ne-a venit pe lume al doilea nepoţel, aşa că sînt un bunel fericit.
Anul 2013 îmi doresc să fie mai bun decît cel care pleacă, atît pentru raion, cît şi pentru fiecare locuitor în parte. Cred că ajunge deja cît ne-am confruntat cu probleme, cu crize de tot felul.
 
Vasile Bîtca, preşedintele raionului NisporeniVasile Bîtca, preşedintele raionului Nisporeni
Lansarea proiectului „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă în raionul Nisporeni” a fost, cu siguranţă, evenimentul anului 2012. Este un proiect de milioane… de euro. Mai exact, valoarea lui e de 11 milioane 300 de mii de euro. Apa va veni din Prut spre gospodăriile a mii de cetățeni din 32 de localități ale raionului Nisporeni. Este deja făcut studiul de fezabilitate, urmează celelalte etape de implementare.
Anul 2012 a fost unul benefic, căci spre raion au curs rîu investițiile. Anul 2012 a fost unul fructuos şi la capitolul încheierii acordurilor de colaborare, și întemeierii parteneriatelor durabile. După ce am semnat acordul de colaborare cu Estonia, am pornit discuții de inițiere a unor relații de parteneriat cu România și Polonia.
În plan personal, ultimele 12 luni au fost pline de conținut. În 2013, doresc, în primul rînd, să continui ce am pornit în 2012, prin atragerea cît mai multor surse extrabugetare în raion. Mă voi  strădui și în continuare să creez condiții mai bune de trai populaţiei raionului, să asigur accesul oamenilor la servicii de calitate.
 
Iurie Toma, preşedintele raionului Ungheni
Unul dintre cele mai importante evenimente pentru raion, în anul 2012, îl consider aprobarea Proiectului „12000 de cetăţeni aprovizionaţi cu apă potabilă în 12 localităţi”. Timp de doi ani, urmează să fie efectuate lucrări de construcţie a unui apeduct ce va aduce apă de calitate unui număr impunător de cetăţeni. Locuitorii acestor sate, incluse în proiect, nu au avut apă bună de consumat de cel puţin 25 de ani, iar apa, se ştie, este vitală. Cred că proiectul respectiv va fi benefic nu numai pentru locuitorii celor 12 sate din comunele Mănoileşti, Cetireni, Floriţoaia Veche, Unţeşti şi Alexeevca, dar pentru toţi unghenenii, căci aceştia vor vedea şi se vor convinge încă o dată că în raionul Ungheni există o tendinţă spre o dezvoltare permanentă.
Consider că anul 2012 a fost unul reuşit, şi în plan profesional, şi în plan personal.
Pentru 2013 îmi doresc o mai bună conlucrare cu toţi primarii din raion, cu toate serviciile raionale şi toţi locuitorii raionului, întru soluţionarea problemelor existente.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *