Alexandru Rusu: "Teatrul Mic este o platformă comună de realizare"

Alexandru Rusu
Sursa: timpul.md

Alexandru Rusu s-a născut pe 29 august 1986, în satul Sculeni, raionul Ungheni. Studiile actoriceşti şi le face la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, instituţie pe care o absolvă în 2008. 
Tot atunci se angajează la Teatrul „Eugene Ionesco”, iar un an mai târziu ajunge şi pe scena de la „Alexei Mateevici”. Începând cu 2010, face parte din tânăra echipă a Teatrului de dramă şi comedie – „Teatrul Mic”. Peste un an se angajează şi la Teatrul de Revistă „Ginta Latină”, activităţi pe care le susţine simultan până astăzi. Aşa s-a făcut ca în urmă cu patru ani un grup de tineri actori talentaţi şi puşi pe lucruri mari să se hazardeze lansând „Teatrul Mic” – un teatru în miniatură, după cum sugerează şi denumirea, dar care între timp a devenit mare prin înaltele aspiraţii artistice ale celor şase actori câţi are în prezent.
Apariţia pe scena teatrală s-a produs destul de firesc – dragostea pentru frumos, talentul şi dorinţa de a crea ale unui grup de absolvenţi de la Arte Dramatice au generat în mod ireversibil ieşirea la lumină a „Teatrului Mic”. Sub supravegherea şi la îndemnul fostului profesor şi actualului director al teatrului, regizorul Mihai Iorga, tinerii actori au reuşit în scurt timp să iasă din anonimat şi să ajungă la inima publicului larg.
Primul spectacol pus în scenă a fost „Totul în grădină” de Edward Albee, debut care de altfel le-a garantat succesul. „Dacă iniţial a fost doar un flirt cu aşa-zisul „al nostru teatru”, mai apoi am conştientizat că de fapt suntem obligaţi să-i dăm legitimitate artistică. Aşa s-a născut „Teatrul Mic” – copilul în care ne-am pus speranţa şi în care investim forţele, dar şi de la care avem aşteptări foarte mari”, ne-a povestit cu entuziasm Alex Rusu. Nesupus unui gen anume, tânărul actor recunoaşte că nu poate defini acest produs artistic decât ca o „platformă comună de realizare şi un manifest profesional”, tocmai de aceea tinerii artişti nu pierd timpul ca să se gratuleze, ci tind implacabil spre scenele mari.
 

Dezvoltând un soi de afinitate pentru dramaturgia lui Albee, pe 23 şi 24 mai, tinerii actori vor prezenta în premieră „The Zoo Story” la Teatrul „Licurici” din capitală. „Cred că doar după vreo zece spectacole vom realiza dacă suntem cu adevărat apreciaţi de public. Personal sunt mulţumit de ceea ce am făcut împreună cu colegii de trupă. Urmează să jucăm şi la Teatrul de revistă „Ginta Latină”, apoi, sperăm – şi la Casa Actorului, dar rămâne de văzut. Ca să fiu mai franc, noi mizăm în special pe festivalurile din România, dar şi din alte ţări”, a remarcat artistul de la „Teatrul Mic”.

„The Zoo Story” este o piesă inspirată din realitate, iar subiectul central îl constituie înstrăinarea şi incapacitatea omului modern de a comunica, în pofida multitudinii de mijloace media existente.

Sursa: timpul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *