Un târg de caritate a fost organizat la Liceul „Mihai Eminescu” din Ungheni, cu scopul de a ajuta persoanele aflate în suferință

Tradițional, în ajunul sărbătorilor pascale, părinți, elevi si profesori de la Liceul „Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni, s-au mobilizat și au întins o mână de ajutor persoanelor care suferă de o maladie incurabilă, prin organizarea unui târg de caritate.

Spre vânzare au fost pregătite plăcinte, sarmale, brioșe, popcorn, jeleuri, vafe, clătite umplute cu o varietate de gemuri, biscuiți, dar și bezele – toate aranjate în cel mai frumos mod, au fost printre cele mai procurate în rândurile copiilor. Prețurile au fost accesibile, fapt ce a permis ca fiecare copil să poată contribui financiar și, plus la aceasta, să se delecteze cu cele mai gustoase produse prezentate la târg.

Forfota din curtea instituției a fost dovada că târgul a reprezentat un adevărat succes, tarabele fiind goale în decurs de câteva minute.

„Noi, părinții claselor a V-a, am pregătit jeleuri de diferite culori și forme. Copiii sunt entuziasmați de paleta de culori, dar și de gustul minunat al acestora și, se vând foarte repede. Pe lângă aceasta, prin achiziționarea acestor produse, copiii se implică și pot contribui la ajutorarea unor persoane aflate în dificultate. Toate produsele care au fost oferite spre vânzare copiilor sunt de calitate, pregătite cu mult drag”, spune Alina Țurcanu, părinte.

„Anul acesta, târgul a fost organizat foarte bine. Cel mai important e că, ne-a adunat pe toți la un loc. Chiar suntem mulțumiți de cum decurge acest târg. Cumpărători au fost foarte mulți. Noi, părinții elevilor din clasa a III-a am pregătit popcorn, dar și bezele”, spune Tatiana, un alt părinte.

La pauza mare, curtea instituției, unde a fost desfășurat târgul, a fost înțesată de elevii, care au venit să procure produse pregătite de către părinți.

„Astfel de acțiune în școala noastră se organizează în fiecare an. Anul acesta este mai organizat. Am reușit să ajung pe la fiecare tarabă și am luat câte o gustare. Prin acest gest pe care-l facem, vom contribui la ajutorarea unor persoane care, într-adevăr, au nevoie și consider că, e o faptă bună. Pe lângă aceasta, este un bun prilej de a mai comunica între noi”, spune Roxana Cibotari, elevă.

„Produsele arată bine și sunt foarte gustoase. Am făcut un tur pe la toate mesele, am reușit să cumpăr câte ceva”, spune o altă elevă, Ecaterina Muntean.

„Mă bucur că, în liceul nostru are loc un astfel de târg, unde s-au mobilizat cu toții. Putem procura diferite produse preparate în casă. Părinții din toate clasele au făcut un lucru minunat, au pregătit diverse bunătăți. Sincer, am mers pe la fiecare masă și am procurat câte ceva”, o completează colega Cătălina Andrușca.

Din banii adunați la târg, vor fi cumpărate produse alimentare pe care elevii le vor dona persoanelor aflate în suferință din orașul Ungheni.

„Mă bucur că astfel de acțiuni au prins în liceul nostru. Menirea este, pe lângă organizare, de a consolida comunitatea și a oferi un exemplu copiilor pentru se implica cât mai des în astfel de acțiuni de caritate. A fost posibil de organizat acest târg prin intermediul Comitetului organizatoric, care sunt părinții și un profesor coordonator”, a menționat și Petru Langa, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

În rezultatul târgului, au fost adunați 31 de mii 153 de lei.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *