Zece olimpici din Ungheni se odihnesc la o tabără din Maramureș

Zece elevi din Ungheni, dar și alții din Hîncești și Strășeni, olimpici la limba și literatura română, dar și istorie, se odihnesc, împreună cu profesorii lor, la o tabără de vară din Șuior, Baia Sprie Maramureș, România.

Tabăra PUNTE s-a deschis oficial luni, 31 iulie.

Timp de o săptămână, cei 52 de participanți din Republica Moldova, dar și România, 40 de olimpici și 12 însoțitori, vor avea ocazia să își împărtășească experiențele din sistemul educațional de pe ambele maluri ale Prutului, să descopere tradițiile zonei și obiectivele turistice din Maramureș, România și, de asemenea să se cunoască și să lege noi prietenii.

Elevii olimpici vor avea parte de o serie de ateliere tematice cum ar fi: atelier de vacanță „Românii – origini și istorie, limba română care ne unește”, ateliere de lucru cu meșteri populari maramureșeni ”Valorificarea și păstrarea moștenirii culturale”, atelier de vacanță „Literatură și cinematografie”, atelier de lucru cu meșteri populari „Moștenire vie – învață și du mai departe”. Totodată, olimpicii vor lua parte la o vizită în Maramureșul istoric, la principale atracții culturale și istorice ale județului, sub egida „Descoperă România – descoperă Maramureșul”.

Și pentru că evenimentele din Ucraina sunt în derulare și reprezintă realitatea cotidiană, participanții vor avea ocazia să intre în contact cu acest subiect prin activitatea „Solidari în Europa – valori care ne unesc” organizată în colaborare cu asociațiile ASSOC și YMCA România.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, a deschis, la invitația lui Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, „Tabăra de excelență în Maramureș – PUNTE educațională Maramureș – Hâncești – Strășeni – Ungheni”.

„În ultimii doi ani, prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, am prioritizat domeniul educației și am finanțat numeroase proiecte destinate elevilor și studenților din stânga Prutului”, a declarat Adrian Dupu.

„Cu cea mai mare îndrăzneală, mă simt mândră că particip în această tabără, descoperind atâtea locuri, lucruri și suflete frumoase! Cu siguranță PUNTEa ce se va crea între noi toți în aceste zile va fi una temeinică, sprijinind colaborări și în viitor!”, a scris pe facebook, Vitalina Rusu de la Liceul Sculeni, participantă la tabăra de vară.

Proiectul care promoveză și susține excelența în educație, „Punte educațională”, este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, la inițiativa Consiliului Județean Maramureș, în urma unei bune colaborări cu cele trei raioane din Republica Moldova.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *