Trei persoane cercetate pentru uz de fals în vama Sculeni

Sursa foto: Poliția de Frontieră a Republicii Moldova

Polițiștii de frontieră cercetează pentru uz de fals în acte oficiale doi călători, un conațional și un cetățean ucrainean. Ambele cazuri au fost înregistrate în punctul de trecere a frontierei Sculeni, în weekendul trecut.

În primul caz, pentru formalitățile de control la frontieră s-a apropiat cetățeanul Ucrainei de 34 de ani, pasager la ruta „Moldova – România”. Bărbatul a prezentat la control un pașaport ucrainean, fiind emis pe numele unei persoane necunoscute, vizibil cu semne de falsificare.

În context, polițiștii de frontieră au extins verificările, fiind depistate o carte de identitate și un permis de conducere, pretins a fi eliberate de către autoritățile ucrainene. Din declarațiile străinului s-a aflat că le procurase contra sumei 10 000 de dolari și urma să le folosească pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

În al doilea caz este documentat un șofer moldovean de 26 de ani, care se deplasa în România. La controlul frontierei de stat persoana a prezentat și permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ruse. Primele cercetări au trezit suspiciuni privind autenticitatea documentului, analizând actul cu tehnica specială polițiștii de frontieră au stabilit că prezintă indici de falsificare. Persoana a negat faptul că documentul ar fi fost obținut în mod fraudulos.

În fapt, actele au fost ridicate, urmând a fi supuse unei expertize. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *