Satele din Ungheni și Călărași pot concura pentru titlul „Best Tourism Villages”

Ministerul Culturii a lansat selecția națională a satelor turistice care aspiră la titlul „Best Tourism Villages”, ediția a III-a, în cadrul competiției internaționale desfășurate de către Organizația Mondială a Turismului (OMT) sub egida ONU, prin intermediul căreia, anual, sunt identificate exemple remarcabile de destinații rurale. Propunerile pot fi înaintate până la data de 11 iunie.

„Best Tourism Villages” își propune să recunoască un sat care este un exemplu remarcabil ca destinație de turism rural cu obiective turistice culturale și naturale recunoscute, care păstrează și promovează valorile, produsele și stilul de viață bazate pe comunitate cu scopul fundamental de a face din turism unul dintre motoarele transformării pozitive, dezvoltării rurale și bunăstării comunității.

În urma depunerii candidaturilor și evaluării acestora, Republica Moldova va transmite către OMT cel mult opt propuneri de sate turistice, care vor concura cu alte destinații rurale din întreaga lume. Pentru a fi eligibil, satul trebuie să aibă cel mult 15 mii de locuitori, să fie localizat într-un peisaj cu o prezență importantă a activităților tradiționale și să împărtășească valorile, precum și stilul de viață al comunității.

Destinațiile rurale din partea Moldovei, care vor participa la competiție vor avea șansa de a fi desemnate „Best Tourism Villages” sau de a fi incluse în Programul Upgrade, prin care vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate. Satele recunoscute ca „Best Tourism Villages”, precum și cele selectate pentru a participa în Programul Upgrade, vor deveni membre ale unei rețele care facilitează schimbul de informații, experiențe și de bune practici.

Expresul.md 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *