A fost lansat programul „Satul European Expres”. Acesta va soluționa mai urgent problemele comunităților

Zagarancea, sursa: jurnalist.md

Aproape 100.000 de cetățeni se bucură de efectele Programului „Satul European”, și asta pentru că, fiecare proiect finalizat înseamnă schimbări concrete. Declarația îi aparține șefului statului Maia Sandu și a fost făcută în cadrul unei conferință de presă, unde, în context, președintele Moldovei a anunțat și lansarea Programului „Satul European Expres”, ca răspuns la necesitățile oamenilor, transmite agrotv.md. 

Potrivit șefului statului, acesta va include proiecte de dezvoltare a localităților din țara noastră, care vor fi implementate în maximum șase luni și care vor soluționa problemele urgente ale comunităților.

„În toate vizitele și discuțiile pe care le am cu oamenii în localitățile pe care le vizitez mi se spune despre necesități imediate de îmbunătățire a infrastructurii care ar putea fi făcute în regim expres și cu mai puține resurse financiare decât proiectele de anvergură. Am solicitat Guvernului ca în perioada imediat următoare să deschidă apelul pentru un nou concurs de proiecte „Satul European Expres”, a spus Maia Sandu.

Ce ține de prima fază a Programului „Satul European”, Maia Sandu a spus că, până în prezent, au fost finalizate peste o sută de proiecte.

În cadrul programului „Satul European, peste 20.000 de oameni au obținut acces la apă potabilă, iar în jur de 34.000 se bucură de iluminat public. Au fost renovate sau dotate 14 grădinițe în doar un an pentru aproape 3.000 de copii din sate și orașe. Au fost modernizate nouă gimnazii și trei licee și au fost renovate 18 centre culturale, au construit nouă terenuri de joacă, trei terenuri pentru sport și un parc public.

Programul „Satul European” cuprinde 496 de proiecte de dezvoltare regională și locală și prevede investiții de circa două miliarde de lei, în perioada 2022-2023.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *