Vasile Șchiopu, judecător la Ungheni, a corespuns criteriilor de integritate financiară și etică, și a fost promovat în CSM

Captură / vetting.md

Vasile Șchiopu, judecător la Judecătoria Ungheni și candidat la Consiliul Suprem al Magistraturii, a corespuns criteriilor de integritate financiară și etică, și astfel, a promovat evaluarea CSM. Decizi a fost aprobată în unanimitate de către membrii Comisiei.

În acest sens, comisia Pre-Vetting a anunțat despre rezultatul evaluării în privința a încă patru candidați la funcția de membru în CSM, din rândul judecătorilor de carieră. Au fost luate două decizii de promovare și alte două de nepromovare a evaluării integrității au fost transmise candidaților vizați și instituției responsabile de organizarea concursului. Astfel, au fost promovați Vasile Șchiopu și Sergiu Caraman, judecător la Judecătoria Criuleni și candidat la CSM și în Colegiul de evaluare a performanțelor judecătorilor. Iar Sergiu Osoianu, judecător la Judecătoria Strășeni, și Ecaterina Buzu, judecătoare la Judecătoria Orhei,  nu au promovat evaluarea.

Potrivit CSM, până în acest moment, 5 candidați la funcții în CSM, din rândul celor 28 de judecători de carieră înscriși în concurs, au promovat evaluarea Comisiei sub aspectul integrității, 12 au fost descalificați prin nepromovarea evaluării și nu mai pot participa la concurs, iar 11 candidați își așteaptă deciziile Comisiei.

NOTĂ:

Vasile Șchiopu a ajuns magistrat în decembrie 2003, fiind numit, pe un termen de cinci ani, la Judecătoria Ungheni. În iunie 2012 a fost numit, pe un termen de patru ani, în funcția de președinte al instanței. La expirarea mandatului a asigurat interimatul funcției respective, iar în ianuarie 2017, a fost reales în aceeași funcție.

Puteți urmări înregistrarea video de la audierea lui Vasile Șchiopu mai jos.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *