Timp de 2 zile, inspectorii de mediu din Călărași au depistat tăieri ilicite de arbori

Imagine simbol, sursa: agrobiznes.md

Două zile consecutive, inspectorii de mediu împreună cu angajații Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură au descoperit tăieri ilicite de arbori în raionul Călărași, informează Inspectoratul de Protecție a Mediului.

Astfel, în urma verificărilor în parcela numărul 119 din cadrul Ocolului Silvic Călărași, a fost depistată în flagrant o persoană care a tăiat ilicit 4 arbori de diferite specii, cu diametrul cuprins între 55-60 cm.

Un alt caz asemănător, a avut loc și în parcela numărul 153 din cantonul numărul 8 al Ocolului Silvic Hîrjăuca. Unde în urma verificărilor a fost depistată în flagrant o persoană care a defrișat 2 arbori de salcâm, cu diametrul cuprins între 48-56 cm.

Prin urmare, potrivit sursei, în ambele cazuri a fost încheiat proces-verbal cu aplicarea sancțiunii contravenționale în valoare de 5000 lei.

În acest context, Inspectoratul pentru Protecția Mediului reamintește cetățenilor, conform legislației în vigoare, defrișările ilegale se sancționează cu amendă de până la 5000 de lei pentru persoane fizice și 25.000 de lei pentru persoanele juridice.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *