Un magistrat din Ungheni țintește la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Nouă magistrați s-au înscris în concursul pentru funcția de membru permanent al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), dintre care 8 sunt din cadru Judecătoriei Chișinău și al 9-lea – din cadrul Judecătoriei Ungheni.
Este vorba de Vasile Șchiopu, președinte al Judecătoriei Ungheni din iunie 2012. Recent, funcția a fost declarată vacantă, din motivul expirării termenului contrctului.
Vasile Șchiopu a ajuns magistrat în decembrie 2003, fiind numit, pe un termen de cinci ani, la Judecătoria Ungheni. În iunie 2012 a fost numit, pe un termen de patru ani, în funcția de președinte al instanței. La expirarea mandatului a asigurat interimatul funcției respective, iar în ianuarie 2017, a fost reales în aceeași funcție.
În perioada în care a fost președinte al instanței, a fost construit și dat în exploatare noul sediu al Judecătoriei din Ungheni.
Programul de activitate propus de Vasile Șchiopu, în calitate de membru al CSM, include, printer altele:
– alegerea de către CSM a magistraților la Curtea Constituțională exclusiv din rândul judecătorilor în exercițiu;
– alegerea președintelui CSM doar din rândul judecătorilor;
– asigurarea unei comunicări mai active a CSM cu celelalte puteri în stat;
– soluționarea chestiunii privind necesitatea sporirii numărului de judecători în cadrul instanțelor de judecată.
Programul de activitate integral al lui Vasile Șchiopu îl puteți citi aici: https://www.csm.md/files/Noutati/2020/09/24/CSM/CSM-schiopu-program.PDF
NOTĂ:
Locurile vacante au survenit odată cu modificarea legislației și majorarea numărului de membri ai CSM. Lista tuturor candidaților o puteți consulta aici: https://anticoruptie.md/ro/special/batalia-pentru-consiliul-superior-al-magistraturii-cine-sunt-candidatii-care-aspira-la-functia-de-membru


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *