Andrei Spînu: „Republica Moldova este tot mai aproape de UE”. A primit statut de observator în Tratatul Comunității Transporturilor

Republica Moldova este tot mai aproape de Uniunea Europeană, după ce, împreună cu Ucraina și Georgia, a primit statut de observator în Tratatul Comunității Transporturilor, a anunţat astăzi vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, transmite expresul.md cu referire la moldpres.md

Cu această ocazie, Andrei Spînu a avut un mesaj, prin videoconferință, în cadrul reuniunii ministeriale de la Bruxelles, organizată de Comisia Europeană pentru Transporturi.

Potrivit oficialului, odată cu obținerea acestui statut, țara noastră va fi ajutată în procesul de integrare în UE prin transpunerea legislației naționale în domeniul transportului la cea europeană.

„Vom prelua bunele practici, vom asigura compatibilitatea legislației astfel încât sectorul transportului feroviar, rutier, maritim și căile navigabile interioare, precum și dezvoltarea rețelei de transport să corespundă standardelor europene”, a rezumat vicepremierul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *