Compania ApaVital Iași a început lucrările de subtraversare a rîului Prut în comuna Măcărești

Sursa foto: Sergiu Manciu

Pe 14 iunie au început lucrările de construcție a apeductului de subtraversarea rîului Prut. Acesta este primul pas care implică realizarea unei subtraversări a râului Prut și a unui dig de protecție, în dreptul localității Măcărești. În această primă etapă, proiectul se adresează locuitorilor din 13 localități aferente raioanelor Ungheni și Nisporeni, ce însumează o populație de aproximativ 30.000 de locuitori.

Valoarea lucrărilor se ridică la 1,8 milioane lei, fără TVA. Odată executată această lucrare, ApaVital va deveni primul operator din ţară care îşi va extinde serviciile în afara graniţelor. Anterior se anunța că subtraversarea râului Prut va fi realizată în maximum 4 luni de la semnarea contractului.

În următoarele etape ale proiectului vor mai fi realizate încă trei traversări ale râului Prut (două subtraversări și o supratraversare), respectiv: Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Tabăra (România) – Viilor (Republica Moldova) și  traversare pe viitorul pod Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova).

ApaVital Iași intenționează ca în următorii patru ani să deservească cu apă potabilă cel puțin 4 raioane din Moldova: Glodeni și Fălești, Ungheni și Nisporeni, ceea ce înseamnă aproximativ 100 de comune, cu o populație de circa 250.000 de locuitori.

 

Compania ApaVital Iași va subtraversa râul Prut cu apeducte și va deservi cu apă de bună calitate localități din patru raioane 

ApaVital a lansat prima licitaţie pentru alimentarea cu apă a comunei Măcărești

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *