”Prietenie prin tradiții moldo-ucrainești”- un proiect ce urmează a fi implementat la Ungheni

Sursa foto: Viorica Său

Asociația Obștească ,,Inovaţii Sociale” împreună cu Direcția Generală Asistență Socială și Protecție a Familiei Ungheni și Centrul Cultural Multifuncțional ”Regina Maria” au reușit, în urma unei colaborări productive, să obțină finanțare în cadrul proiectului ”Prietenie prin tradiții moldo-ucrainești”- ”Дружба через молдовсько-українські традиції”. Suma totală este de 6.986 GBP (lire sterline).

Potrivit coordonatorilor de proiect, obiectivele acestui proiect sunt: integrarea în comunitatea copiilor refugiaților din Ucraina, stabilirea relațiilor de prietenie între copiii ucraineni și moldoveni și promovarea valorilor autentice de patrimoniu cultural național moldovenesc și ucrainean.

Beneficiarii proiectului vor fi 50 de persoane refugiate din Ucraina (inclusiv copii) care locuiesc la centrul de plasament temporar din municipiul Ungheni, aflat la gestiunea Direcţiei Generale Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei, alți copii și părinți din municipiul Ungheni, care frecventează Centrul Cultural Multifuncțional ”Regina Maria”.

Acest proiect va fi implementat timp de 2 luni. Iar în cadrul acestuia se vor desfășura următoarele activități:

  • Crearea și dotarea și unui atelier de meșteșugărit pentru băieți și fete, băștinași și refugiați din Ucraina cu mașini de cusut și aparate de cioplit în lemn, în cadrul Centrului Cultural Multifuncțional ”Regina Maria”;
  • Organizarea unei tabere de vară ”Tabăra Prieteniei”;
  • Organizarea evenimentului socio-recreativ „Umbreluțele Păcii”
  • Organizarea zilei portului popular moldovenesc și ucrainean;
  • Organizarea unei vizite la 2 muzee locale pentru 20 de copii refugiați și băștinași;
  • Organizarea concursului de cîntec popular moldovenesc și ucrainean.

Acest proiect este finanțat din programul „Uniți pentru Ukraina/Uniți pentru Pace” finanțat de LUND Trust implementat de MAD-Aid și Camera de Comerț a Marii Britanii în Republica Moldova.

Sursa: Asociaţia Obştească Inovaţii Sociale

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *