ApaVital a lansat prima licitaţie pentru alimentarea cu apă a comunei Măcărești

Râul Prut în aceste zile în zona satului Măcărești, Ungheni

ApaVital a lansat prima licitaţie pentru alimentarea cu apă a unei comune din Republica Moldova. Este vorba despre o subtraversare a râului Prut cu o conductă între comunele Prisăcani (Iaşi) şi comuna Măcăreşti din raionul Ungheni (Republica Moldova), informează Ziarul de Iași.

Valoarea lucrărilor se ridică la 1,8 milioane lei, fără TVA. Odată executată această lucrare, ApaVital va deveni primul operator din ţară care îşi va extinde serviciile în afara graniţelor. Subtraversarea râului Prut va fi realizată în maximum 4 luni de la semnarea contractului, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 21 iulie.

Extinderea activităţii ApaVital a devenit posibilă în luna mai 2021 prin semnarea unui acord în acest sens între România şi Republica Moldova. Prin acel acord se reglementează construirea de apeducte.

„Acordul are un caracter de noutate, oferind cadrul juridic necesar pentru ca o companie din România, ApaVital Iaşi, să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din judeţul Iaşi din România în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni şi Făleşti din Republica Moldova, între localităţile: Măcăreşti (România) – Măcăreşti (Republica Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova) şi în sectorul localităţii Tabăra (România)”, se arăta într-un comunicat al ApaVital de luna trecută.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *