Raionul Ungheni are președinte, unul socialist. Dar și trei vicepreședinți. Vedeți cine sunt

Raionul Ungheni are președinte. Este vorba de socialistul Ghenadi MITRIUC. Acesta a fost ales cu 21 de voturi din 35. Zece consilieri au fost împortivă și trei s-au abținut.

”Vreau să spun mulțumesc pentru înceredere. Sunt sigur că împreună, stimați colegi, vom face față și multe lucruri frumoase pentru raionul Ungheni”, a declarat imediat după, Ghenadi Mitriuc.
Eștafeta a fost preluată de la Alexandru Ciuvaga (PLDM), care a devenit președinte la 9 iulie 2019, după ce președinta de atunci – democrata Ludmila Guzun, și-a depus mandatul în favoarea celui de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
După ce a fost ales, noul președinte Ghenadi Mitriuc a propus trei candidaturi pentru funcția de vicepreședinți, care au fost votate.
Este vorba de Tatiana Lazăr (PDM), specialist tineret la Direcția Educație Ungheni, care a fost votată de 21 consilieri; Vasile Lupu (PSRM), jurist la Agenția Teritorială Vest a Companiei de Asigurări în Medicină și Mihai Diaconu (PDM), directorul unei întreprinderi agricole din Mănoilești, ambii fiind votați de către 22 consilieri.

Reamintim că Mitriuc Ghenadi (Partidul Socialiștilor din Republica Moldova) are 51 de ani. În perioada 2007-2011, dânsul a fost viceprimar de Ungheni, reprezentând PLDM, iar între 2003-2007 și 2011-2014 – consilier orășenesc. În 2014-2018, a fost deputat în Parlament din partea PSRM. La alegerile parlamentare din anul curent, a candidat în Circumscripția uninominală Ungheni, dar nu a reușit să obțină victoria.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

  • Я думаю, что из всего этого выиграли демократы. Еще месяц назад они имели все шансы ничего не иметь в районе, а тут- сразу две должности вицепредседателя. А сколько еще должностей в районных управлениях у них останется! Об этом мы узнаем скоро. А избрание Митрюка – вполне предсказуемо и справедливо. Партия социалистов, хотим мы этого или нет, математически выиграла выборы в районе. А как во многих странах Европы: кто выиграл, тот и формирует власть. И коалиции выбирает по усмотрению. Я не считаю, что произошло что-то сенсационное. Надо дать человеку возможность проявить свои руководящие способности. А не сможет- тогда метлой. Но никак не наоборот.

    Reply
  • Sluga Rusiei,devenita Stapinul Portii spre Europa la Ungheni.
    Presedinte raionului Ungheni a fost ales un SOCIALIST,Ghenadie Mitriuc,o sluga a Rusiei si un dusman inrait al NATO si a tot cei Romanesc.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *