O femeie creşte gâşte pentru a face perne pufoase din penele lor

Pasiunea pentru brodat şi croşetat a determinat-o să-şi deschidă o afacere mai neobișnuită, dar și destul de… original.

Ana Enache din satul Bahu, acum cinci ani și-a deschis o crescătorie de gâşte, din penele cărora vrea să facă perne. Dar nu perne obișnuite, ci brodate în stil tradiţional. A început cu 20 de gâște iar la moment ferma numără peste 100 de gâște. Dar și-a pus drept scop ca până la anul să jungă la o mie.
”Cu cinci ani în urmă aveam 20 de gâşte. Primii bani au fost ai noştri, ai familiei, am cumpărat această casă, am scos primii boboci, am văzut că eclozarea a fost foarte reuşită și am ajuns acum la 110 gâşte. Dar la toamna viitoare mi-am propus să pot număra o mie de gâște”, a declarat Ana Enache pentru Publika TV.
Apropo, ideea de a-și înființa o fermă i-a venit atunci când s-a mutat cu traiul în sat, după ce a trăit zece ani la oraş. Fiind căsătorită şi având trei copii, femeia nu se putea angaja. Atunci s-a gândit să-şi deschidă o afacere de familie, pentru a fi alături de cei mici, dar şi a obţine un venit. A analizat piaţa şi şi-a amintit de o mai veche pasiune, iar astăzi este mândră că visul ei prinde contur.
Ulterior, pentru a-şi putea dezvolta afacerea, Ana Enache a obţinut un grant în valoare de 189 de mii cu o contribuţie proprie de 45 de mii de lei. Din aceşti bani și-a cumpărat trei incubatoare, două utilaje de pregătire a furajelor şi materiale pentru construcţia ţarcului pentru boboci. Iar acum are nevoie de un echipament de prelucrare a penelor şi de o maşină de brodat, costul cărora ajunge la circa 500 de euro.
”Dacă înainte erau alte dimensiuni a pernelor, în ziua de azi sunt altele, mai europene, mai înguste şi mai lungi. Croşetate frumos. Se pune valoare chiar şi pe calitatea pernei, chiar şi pe material, cu iz din trecut, rustic. Eu vreau ca să fie totul brodat manual”, a mai adăugat Ana Enache.
Iar potrivit dânsei, această afacere îi va permite să obţină un venit pentru întreg parcursul anului. Primăvara va vinde bobocii, vara şi toamna va comercializa carnea de pasăre, iar iarna va scoate venit din vânzarea pernelor din puf de gâscă.
Ana Enache zice că și identificat deja primii cumpărători la pernele din puf de gâscă. Conform spuselor dânsei, aceștia ar putea fi pensiunile turistice sau diaspora. Prețul unei perne ar putea costa, cel puțin 250 lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *