Primii zece antreprenori au fost ”incubați”. Mai urmează…

Incubatorul de Afaceri din Călărași a fost inaugurat oficial. Panglica a fost tăiată pe 19 iunie, iar cei zece proaspeți rezidenți și-au început activitatea.
”Mai avem încă cinci cereri spre examinare”, a făcut o remarcă Andrei Streșină, managerul Incubatorului, menționând, totodată, că urmează să elaboreze și un plan strategic, pentru a atrage noi rezidenți.
Înalți oficiali de stat, reprezentanți ai Uniunii Europene, reprezentanți ai administrației publice locale, antreprenori au participat la festivitatea de inaugurare a edificiului.
”Cu cinci luni în urmă, acest edificiu părea să nu aibă viitor. Acum sunt frapat de oportunitățile pe care le oferă  Incubatorul noilor rezidenți”, a menționat Sergiu Artene, președintele raionului Călărași, exprimându-și dorința ca în primul an de activitate a noii instituții să fie create măcar 50 de locuri noi de muncă, iar în al doilea an – până la 100.
Cu o completare a venit și Nicolae Melnic, primarul de Călărași: ”Această clădire nu a funcționat trei ani. Acum, este creat ceva util pentru societate. Oamenii care vor lucra aici vor aduce idei noi pentru a avea un profit, vor crea noi locuri de muncă și astfel vom păstra familiile acasă”.
Pentru ca rezidenții: antreprenori începători, să crească și să se dezvolte aici, a fost plantat în curte un pom, semn al prosperării.
”Avem toată încrederea că veți încuraja tineretul, dar și alte persoane doritoare de a începe o afacere în raionul Călărași să pornească de aici, din Incubatorul de Afaceri”, a menționat Iulia Iabanji, directoarea Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).
Prezent la inaugurare, Octavian Calmâc, ministrul Economiei, a declarat că incubatoarele de afaceri reprezintă o școală a businessului, astfel că trebuie create în toate centrele raionale. ”Sunt convins că acest Incubator va fi reprezentativ nu numai pe plan intern, dar si pe plan extern”, a mai spus dânsul.
Incubatorul de Afaceri din Călărași are o suprafață de 2000 metri pătrați și găzduiește, la moment, 10 companii în domeniul producerii și prestării de servicii. Capacitatea maximă este de 26 de rezidenți. Incubatorul va acorda sprijin logistic, consultativ, de instruire, chiar și financiar, companiilor mici.
”Facem primul pas în domeniul afacerilor și desigur că am emoții mari. Sper că, odată cu deschiderea Incubatorului, voi avea noi oportunități de dezvoltare și extindere a serviciilor pe care le prestez, dar, în primul rând, vreau să-mi aduc soțul acasă, să muncim împreună”, a mărturisit, pentru ”Expresul”, antreprenoarea Angela Strașnei, rezidentă a Incubatorului.
De notat că Incubatorul de Afaceri din Călărași s-a deschis, grație ODIMM, în parteneriat cu Consiliul raional Călărași și Ministerul Economiei, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Este al zecelea Incubator de Afaceri din republică.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *