Pentru o mai mare siguranţă şi sănătate a oamenilor

Imagine simbol: www.isutimis.ro

Imagine simbol: www.isutimis.ro
Imagine simbol: www.isutimis.ro

Cum să acţionăm în cazuri de urgenţe medicale? S-ar părea că multe lucruri sînt deja cunoscute. Totuşi, loc pentru mai bine este mereu. Anume din acest motiv, Agenţia pentru Dezvoltarea Regională şi Integrarea Europeană Ungheni a răspuns pozitiv solicitării colegilor din Ucraina şi România de a implementa, împreună, un proiect ce vizează creşterea capacităţii de intervenţie în caz de urgenţe medicale.
Proiectul se numeşte: “Medicina în situații de urgență și în alte cazuri neprevăzute – răspuns rapid prin provocările transfrontaliere” şi este finanţat în Programul Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007-2013, Prioritatea 2: Mediu şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă, Măsura 2.1. Rezolvarea în comun a unor aspecte de mediu, inclusiv pregătirea pentru situaţii de urgenţă.
Lansarea acestuia s-a produs la sfîrşitul anului trecut, iar implementarea va dura 18 luni. “Prin acţiunile proiectului respectiv vom încerca să punem umărul la sporirea nivelului de siguranţă şi sănătate a oamenilor şi asta,  îmbunătăţind disponibilitatea serviciilor medicale de a acţiona prompt în situații de urgență”, a menţionat Eudochia Viziru, coordonator local.
În acest scop, vor fi organizate vizite şi întîlniri privind schimbul şi transferul de experienţe, va fi desfăşurată o amplă campanie de informare, vor avea loc instruiri şi consultări.
“Rezultatul pe care aşteptăm să-l obţinem după aceste 18 luni de muncă este transferul de experiențe europene  privind acordarea ajutorului medical în cazul unor situații de urgență și replicarea acestora la nivel regional şi naţional”, a mai spus Eudochia Viziru.
De asemenea, locuitorii raionului Ungheni vor fi informaţi privind serviciile medicale la care pot apela în situaţii de urgenţă, fie că e vorba de Urgenţa medicală sau de anumite subdiviziuni ale Spitalului raional.
De notat că acest proiect este realizat de spitalele raionale din Noua Siliţă şi Zastavna, ambele din  regiunea Cernăiţi (Ucraina), de Departamentul Sănătate şi Protecţie Civilă a regiunii Cernăuţi, de Consiliul Judeţean Suceava (România) şi Agenţia pentru Dezvoltarea Regională şi Integrarea Europeană Ungheni (Republica Moldova).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *