A muncit şi a făcut ce a ştiut mai bine. Iată că a venit şi recunoştinţa

vin
Sursa: moldovenii.md

Mai bine  mai tîrziu decît deloc. Cam astfel poate fi calificată situaţia cu decernarea, chiar recent, pe 28 decembrie 2012, a titlului “Om emerit” domnului Tudor Ţaga, cunoscut vinificator de prin părţile Călăraşilor, în prezent directorul SA „Bravicea-Vin”.
La începutul anului trecut, dînsul a împlinit 60 de ani. A împlinit şi 40 de ani de activitate în domeniul vinificaţiei călărăşene. Partea leului din această perioadă a lucrat-o la fosta fabrică de vinuri şi conicuri din Călăraşi, unde se îngrijea de îmbunătăţirea continuă a calităţii băuturilor, în special a celor din categoria “Divin”.
Foarte puţini dintre cei ce au consumat şi continuă să consume acele băuturi rafinate, apreciate atît la noi, cît şi departe în lume, cum ar fi: “Călăraşi”, “Barza Albă” sau “Ştefan cel Mare”, ştiu că, înainte de a ajunge în pocale, au fost zile, săptămîni şi luni, chiar ani întregi de muncă asiduă, migăloasă a lui Tudor Ţaga şi a cîtorva colegi de ai lui.
De cîţiva ani, în virtutea schimbărilor produse  la fabrica unde a lucrat, a trecut la un alt loc de muncă. E unul, zice el, cu mult mai modest. E fosta fabrică de prelucrare a strugurilor din Bravicea care, iarăşi în virtutea schimbăilor produse în ultimul timp, şi-a diminuat producţia anuală de  la mii de tone la doar cîteva sute de tone  în ultimii doi ani.
“Mă bucur, totuşi, că, în pofida greutăţilor, am reuşit să păstrăm această întreprindere, unde avem 15 angajaţi permanenţi şi cîteva zeci de angajaţi sezonieri”, spune Tudor Ţaga. Alte 15-16 întreprinderi similare din raion demult s-au închis. La Bravicea este menţinută tradiţia de altă dată a vinifcaţiei. La Bravicea le este asigurat un salariu şi un loc de muncă unui număr nu prea mare, dar nici de neglijat, de oameni. În plus, întreprinderea contribuie anual la consolidarea bugetului,  prin plata impozitelor şi taxelor, cu circa 500 mii de lei.
“E mult sau e puţin? Totul depinde de cum priveşti lucrurile. Dintotdeauna am considerat că, atît cît poţi, trebuie să munceşti şi să faci ceea ce ştii mai bine. Recunoştinţa celor din jur oricum va veni cu timpul”, conchide Tudor Ţaga, proaspătul deţinător al titlului onorific “Om emerit”.
CĂLĂRAŞI  Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *