După decenii de muncă, a primit medalia ”Meritul Civic”

Sursa: biziq.ro

Sursa: biziq.ro
Sursa: biziq.ro

Timp de 43 de ani, Dumitru Țîcu din Costuleni veghează sănătatea consătenilor săi, reușind, totodată, să se implice și în activități publice, artistice, dar și sportive din localitate. A muncit şi continuă să munească în calitate de asistent medical de familie la Centrul de Sănătate Măcăreşti-Costuleni.
Pe 28 decembrie 2012, la două săptămîni de cînd a atins vîrsta de pensionare, dînsul a primit un frumos cadou de la şeful statului, Nicolae Timofti, care i-a acordat medalia ”Meritul Civic” , „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite faţă de stat, pentru muncă îndelungată şi prodigioasă”, dar şi pentru „înaltă măiestrie profesională”.
”Nu mi-am schimbat corabia niciodată. Mi-am dedicat cea mai mare parte a vieții medicinei”, a subliniat Dumitru Ţîcu, menţionînd că, deşi e deja la pensie, mai are energie și putere să ajute oamenii şi să-şi împărtășească experiența acumulată tinerilor specialiști.
Cît despre distincție, proaspătul deținător al medaliei ”Meritul Civic” a vorbit pentru ”Expresul” vădit emoționat. ”Este, într-adevăr, o apreciere înaltă, care mă face să mă simt onorat”, a spus dînsul, remarcînd că bucuria a împărtășit-o cu familia, dar și cu colegii de breaslă.  ”Această medalie nu este doar a mea, ci a întregului colectiv, căci de unul singur niciodată nu poți obține rezultate mari”, a subliniat Dumitru Ţîcu.
Dînsul ne-a spus că va păstra medalia acasă, pe o pernuță specială, alături de o altă distincţie pentru merite în muncă, primită în anul 1986. ”Nu trebuie să mă culc pe-o ureche dacă am primit această medalie. Dimpotrivă, trebuie să fiu un exemplu pentru alții”, a mai spus Dumitru Ţîcu. Își dorește, în mod special, să fie un exemplu pentru nepoțelul său, Andrieș, pe care îl consideră ”figura numărul unu în familia Țîcu”.
Fiind întrebat cum s-a simțit cînd a dat mîna cu şeful statului, dînsul a răspuns cu o glumă: ”Păi, nu mi-am mai spălat mîna de atunci, o țin în buzunar și lucrez numai cu stînga”, după care a continuat: ”Evident că a fost un moment emoționant pentru mine”.
În total, în ajun de revelion, pe 28 decembrie, au fot decorați cu medalia ”Meritul Civic” 39 de cetățeni ai Republicii Moldova.
UNGHENI  Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *