Bucurii pentru copiii din serviciile asistenţei sociale

matineuÎn ziua de 27 decembrie, copiii din asistenţa parentală profesionistă şi case de tip familie, l-au aşteptat cu sufletul la gură pe Moş Crăciun. „Pentru o parte dintre ei, această zi chiar va fi de neuitat, pentru că ei l-au văzut pentru prima oară pe Moş Crăciun”, a menţionat Ina Vasciuc, asistent social în Serviciul asistenţă parentală profesionistă din cadrul Direcţiei asistenţă socială şi protecţie a familiei şi copilului Ungheni.
Mai bine de o oră, copiii s-au distrat împreună cu Moş Crăciun şi Crăciuniţa, dar şi cu Baba Hîrca. Au dansat în jurul bradului, au rîs, s-au veselit. Moş Crăciun a venit la ei cu multe daruri, dulciuri şi jucării. „Am vrut să le oferim cîteva clipe de bucurii acestor copii care, poate, au fost, pe parcursul anului, un pic mai trişti ca noi. Sper că ne-a reuşit”, a menţionmat Ina Vasciuc.
La ora actuală, în raionul Ungheni sînt 49 de copii în asistenţa parentală profesionistă şi 11 copii aflaţi în două case de tip familial.
Sărbătoarea de Anul Nou a fost organizată, pentru aceşti copii, de către Direcţia asistenţă socială şi protecţie a familiei şi copilului Ungheni, în parteneriat cu Primăria oraşului Ungheni.
Moş Crăciun a venit doar în familiile exemplare
32 de copii ungheneni, ai căror părinţi sînt bolnavi de tuberculoză, au avut parte de o adevărată sărbătoare şi daruri de la Moş Crăciun. Moşul, de astă dată, a venit doar la cei care au părinţi exemplari şi conştiincioşi.
„Am selectat copiii, ţinînd cont de responsabilitatea părinţilor. Ne-am dorit astfel să stimulăm acei părinţi bolnavi de tuberculoză care urmează ca la carte tratamentul prescris de medici”, a subliniat Tatiana Cheptonar, psiholog la Centrul comunitar de suport al pacienţilor bolnavi de tuberculoză din Ungheni.
Aceşti copii au primit în dar dulciuri şi rechizite şcolare, iar 25 de familii exemplare au primit cîte un pachet cu produse alimentare. „Cred că am reuşit să-i convingem pe cei care  abandonează tratamentul să-l reia – cel puţin, de dragul copiilor lor. A fost, în acelaşi timp, şi un stimulent pentru cei care se tratează conştiincios”, a spus, în final, Tatiana Cheptonar.
Natalia Junghietu | Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *