Pe unda cîntecelor Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici

Pe unda cîntecelor Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici Un public numeros, 29 de interpreţi şi cîntece din repertoriul artiștilor Doina și Ion Aldea-Teodorovici – acestea au fost ingredientele concursului raional de muzică ușoară ”Două inimi gemene”, organizat în prima duminică a lunii decembrie la Casa raională de cultură din Pîrliţa, Ungheni.
„Este îmbucurător faptul că s-au înscris la concurs atîția participanți, asta înseamnă că muzica Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici este vie chiar și după două decenii de la trecerea lor în neființă”, a declarat pentru ”Expresul” Maria Bolotovici, directoarea Casei raionale de cultură  Pîrlița.
În acea zi, scena a aparținut în totalitate tinerilor, cu vîrsta cuprinsă între 7 și 18 ani. În pofida emoțiilor, prestația concurenților a lăsat fără cuvinte juriul. „Mă bucur că piesele marilor noştri artişti, cu un conținut atît de adînc, au fost expuse foarte reușit în scenă de copii”, a menţionat Galina  Moraru, specialist principal la Secția raională cultură, apoi a punctat: „A fost o zi, în care mi-am răvășit amintirile despre regretatul Ion Aldea-Teodorovici pe care am avut ocazia sau, mai bine zis, marele noroc să-l cunosc personal în anii de studenție”.
Pe lîngă aplauze, tinerii interpreți au adunat premii și diplome, oferite de organizatori: Secţia cultură şi Casa raională de cultură. Astfel, la categoria 7-13 ani, premiul mare s-a îndreptat spre  Valeria Mahu din Ungheni, la categoria 14-18 ani – cea mai bună a fost Maria Racoviță din Florițoaia Veche. Tot cu marele premiu s-a ales şi un duet masculin (Victor Vartolomei și Serghei Neagu) din Ungheni.
„Bucuria victoriei de azi o voi împărtăși, în primul rînd, cu sora mea, care a venit la Pîrlița să mă susțină. Apoi acasă – cu părinții”, a spus, vădit emoționată, după premiere, Maria Racoviță.
Concursul ”Două inimi gemene” a pus punctul final şirului de evenimente dedicate Anului Doinei și lui Ion Aldea-Teodorovici. Maria
Bolotovici a dat sigurări că și în 2013 Casa raională de cultură Pîrlița va organiza un astfel de concurs. „Atîta timp cît există un interes viu al tinerei generații pentru creația lui Ion Aldea-Teodorovici, ne vom strădui să menținem acest concurs”, a explicat dînsa.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *