Furnizorii şi consumatorii de gaze naturale au obligaţii reciproce

gaz
Sursa: focus-energetic.ro

Odată cu startul sezonului rece, creşte şi volumul de consum al gazului natural. Practica de lungă durată demonstrează faptul că datoriile consumatorilor se acumulează din cauza întîrzierii plăţii facturilor în sezonul de încălzire.
În paralel cu sarcina de bază a SRL „Ungheni-Gaz” – asigurarea către consumatorii finali a unei livrări sigure şi neîntrerupte cu gaze naturale, noi trebuie să executăm, în termenii stabiliţi, prevederile contractuale faţă de furnizorii noştri. Anume din această cauză, achitarea la timp a gazului consumat este extrem de importantă pentru SRL „Ungheni-Gaz”.
SRL „Ungheni-Gaz” deserveşte circa 550 de agenţi economici şi 22.000 de consumatori casnici. În scopul asigurării colectării fluente de achitări, SRL „Ungheni-Gaz” a încheiat contracte cu majoritatea băncilor active pe teritoriul Republicii Moldova şi cu întreprinderea de stat „Poşta Moldovei”. Ba mai mult, consumatorii pot achita gazul consumat prin intermediul terminalelor de plată sau prin internet. Accentuăm faptul că achitarea trebuie efectuată la timp, în termenii specificaţi pe factură, pentru a nu fi expuşi riscului de deconectare de la reţeaua de gaze naturale. Adăugător, pe factură veţi putea găsi informaţii despre tarifele la zi, numărul telefonului de încredere, precum şi numerele de telefoane ale servciilor şi subdiviziunilor SRL „Ungheni-Gaz”.
Pe parcursul întregului an, SRL „Ungheni-Gaz” întreprinde un şir de activităţi, accentul fiind pus pe relaţiile cu consumatorii la locul de consum. Aceasta este preocuparea de rutină a controlorilor întreprinderii, care se află permanent pe teritoriul repartizat pentru deservire. Controlorii sînt cei care verifică în permanenţă adresele datornicilor, atenţionîndu-i despre existenţa datoriei şi necesitatea achitării acesteia.
În aceste condiţii, deconectarea de la reţeaua de gaze naturale nu este decît o măsură extremă, aplicată doar în cazul imposibilităţii de a rezolva amiabil astfel de probleme. Toate acţiunile întreprinse de SRL „Ungheni-Gaz” faţă de consumatorii care au încălcat prevederile contractului sînt în deplină conformitate cu „Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea gazelor naturale”, apobat de Hotărîrea Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) nr.415 din 25 mai 2011 (Monitorul Oficial nr.131-133 din 12 august 2011).
Dacă aceste acţiuni de sancţionare nu aduc rezultatul scontat şi datoria nu este achitată, SRL „Ungheni-Gaz” este nevoită să pregătească pachetul de acte pentru iniţierea procesului de judecată. În consecinţă, conform deciziei instanţei de judecată, faţă de datornici pot fi întreprinse toate formele de acţiuni prevăzute de legislaţia în vigoare. Aceasta presupune, printre altele, şi sechestrarea conturilor bancare şi ale bunurilor materiale, interdicţia de a părăsi ţara etc. Reluarea procesului de aprovizionare cu gaze naturale este posibilă doar după înlăturarea tuturor motivelor care au stat la baza decontării de la reţea, a achitării datoriilor, a cheltuielilor de judecată şi a tarifului de reconectare la reţeaua de gaze naturale.
SRL „Ungheni-Gaz” este o întreprindere deschisă oricăror discuţii în termeni reciproc avantajoşi de cooperare în limita actelor normative în vigoare. Întreprinderea depune un efort maxim pentru asigurarea sigură şi neîntreruptă cu gaze naturale a clienţilor noştri, executînd toate obligaţiile prevăzute în contract. Aşteptăm doar o atitudine corectă din partea consumatorilor.
Administraţia SRL „Ungheni-Gaz”


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *