Cum stau lucrurile la cea mai tînără instituţie de învăţămînt din raionul Ungheni?

Gheorghe Filipovici Boghenii Noi„Cei mai frumoşi copii sînt la Gimnaziul din Boghenii Noi. Uitaţi-vă la ei cît de curăţei, cît de aranjaţi sînt”, îmi tot spunea, cu mîndrie, primarul de Boghenii Noi, Gheorghe Filipovici, la festivitatea prilejuită de începutul noului an de studii, pe 3 septembrie curent.
Pedagog de meserie şi prin vocaţie, fost director de şcoală, Gheorghe Filipovici ştie ce ştie. Este gata să facă orice pentru ca şcoala să fie cu adevărat şcoală, iar condiţiile de studii ţi, respectiv, de muncă, ale elevilor şi pedagogilor să fie cele mai bune. „Copiii noștri trebuie să crească sănătoși. Ceea ce am promis – am făcut”, a declarat dînsul la festivitate.
Trei bucurii mari au cei ce pot aprecia eforturile. Gimnaziul beneficiază de un autobuz şcolar.  Aici, în incinta gimnaziului, a fost deschisă o sală de festivităţi, dar şi o bibliotecă. „Cît v-a costat”, îl întreb pe primar. „Of, nu mă întrebați, că mă doare capul”, urmează răspunsul. Iar cheltuielile au fost mari – peste 300 mii de lei pentru amenajarea celor două încăperi. S-au implicat și pedagogii, și copiii, și părinții. S-a muncit, practic, un an. Dar a meritat.
Acum, primarul are o singură dorinţă: ca cei 170 de elevi de aici să înveţe, căci „nici o ţară nu poate exista fără oameni deștepți, fără oameni cu studii, fără oameni care știu ce vor”.
Cine poate să-l înţeleagă cel mai bine, dacă nu directoarea gimnaziului, Lidia Cucoară? Ambii fac un adevărat tandem şi, cu siguranţă, vor soliuţiona multe alte probleme cu care se confruntă şcoala, cea mai tînără instituţie din raionul Ungheni. Pînă în 2002, Boghenii Noi nu a avut şcoală, iar copiii veneau la studii tocmai la Corneşti.
Pe 3 septembrie, la Boghenii Noi a venit cu un mesaj de felicitare şi Eugenia Baroncea, şefa Secţiei cultură, şi, cum îi şade bine unui bibliotecar de profesie, le-a a dus în dar, din biblioteca personală, un set de carte. Cărţi foarte valoroase. Rămîne ca elevii de aici să le citească şi să se pătrundă de responsabilitatea pe care o au: de a deveni adevăraţi cetăţeni ai Republicii Moldova.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *