„Olimp” Ungheni – cel puţin locul doi

Olimp Ungheni“Olimp” Ungheni a învins fără nici o emoţie principala pretendentă la locul II a Campionatului Naţional de volei, USM Bostavan din Chişinău. În urma înfrîngerii de pe teren propriu în faţa campionilor, Dinamo-Energetic  din Tiraspol, cînd practic s-a decis ocupanta locului I în Campionat, unghenenii aveau neapărată nevoie de a învinge studenţii din capitală. Numai astfel puteau să-şi asigure locul II. Totodată, meciul a demonstrat din plin valoarea şi forţa „Olimp”-ului şi a servit un excelent prilej pentru voleibaliştii ungheneni de a se revanşa în faţa propriilor suporteri.
Preşedintele clubului, Ghenadie Mitriuc, a pregătit o sur­priză plăcută amatorilor de volei  din Ungheni. Dînsul a pus la dispoziţie două microbuze, pentru ca suporterii să poată să se deplaseze la Chişinău şi să-şi susţină favoriţii. Aproape cincizeci de ungheneni au reuşit să ajungă în sala de sporturi a Universităţii de Stat din Moldova şi au încurajat frenetic voleibaliştii din Ungheni.
Jucătorii de la „Olimp” au răsplătit cu vîrf şi îndesat ataşamentul suporterilor, învingînd într-o manieră categorică într-un meci pe care l-au controlat de la un capăt la altul. Scorul de 3:0 (25:21, 25:14, 25:19) este mai mult decît sugestiv. Deşi au jucat în deplasare, în faţa unei echipe ambiţioase şi experimentate, unghenenii nu au clacat nici un moment oferind un spectacol total celor aproximativ 200 de amatori de volei veniţi la meci.
Discipolii antrenorului de la Ungheni, Serghei Marinescu, au făcut probabil cel mai bun meci din campionat. Atacanţii Serghei Iaviţa şi Alexandru Stratan au marcat aproape din orice poziţii. Liberoul Alexandru Şceglov, membru al selecţionatei Moldovei de volei, a rezolvat o mulţime de atacuri ale adversarilor. De asemenea jucătorul de legătură Andrei Taran a găsit de fiecare dată cele mai potrivite soluţii pentru atacul unghenean. Merită de asemenea menţionaţi şi ceilalţi jucători, Alexandru Radu, Tudor Guşan, Serghei Butorchin, Taras Gniliţchii, Vladimir Chiseliov şi Serghei Nichitin.
O decizie plăcută şi oportună s-a dovedit a fi desemnarea pentrtu acest meci a unei brigăzi feminină de arbitri în persoana Tatianei Covaliova şi Tatianei Coniuhova. Prestaţia lor a fost fără greşeală, iar federaţia de volei merită felicitată pentru inspiraţia avută.
După meci, Ghenadie Mitriuc, era foarte fericit şi vădit mulţumit de scor. „A fost un meci foarte, foarte bun. Echipa a jucat extraordinar. Cred că toţi jucătorii trebuie felicitaţi pentru modul cum au jucat astăzi. Vreau să menţionez şi galeria echipei noastre – astăzi ne-a fost cel de-al şaptelea jucător”, a declarat pentru ”Expresul de Ungheni” dînsul.
Alexandr Dudicov, antrenorul chişinăuienilor, a felicitat echipa din Ungheni, declarînd pentru „Expresul de Ungheni”: „Unghenenii s-au pregătit special pentru acest meci. S-a văzut acest lucru pe parcursul celor trei reprize. Din păcate, baza materială a echipei noastre lasă foarte mult de dorit. Sala în care facem antrenamentele se află în reparaţii, astfel încît nu am putut face o pregătire adecvată pentru acest meci”.
Serghei Marinescu, antrenorul celor de la Ungheni, era de asemenea foarte satisfăcut de prestaţia elevilor săi, menţionînd că „astăzi am reuşit aproape totul. Am demonstrat că avem valoare şi, practic, ne-am asigurat cel puţin locul II în campionat şi, implicit, accesul în faza finală de play-off. Acum pot spune cu certitudine că ne vom pregăti exclusiv pentru această fază a campionatului!”.
La finalul celui de-al doilea tur de campionat, „Olimp” Ungheni ocupă poziţia a doua, acumulînd 20 de puncte în 11 meciuri. Urmează încă un tur de campionat şi, la sfîrşitul acestuia, cele mai bine clasate patru echipe vor juca faza finală a campionatului, cînd se va decide clasamentul final.
Publicat la 15 februarie 2008


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *