Aşa au votat unghenenii

Comuniştii au reuşit şi de data aceasta să subordoneze minţile şi sufletele majorităţii cetăţenilor. 54 de localităţi ale raionului din cele 65, inclusiv cele două oraşe: Ungheni şi Corneşti, au votat masiv comuniştii, situîndu-i pe locul I în preferinţele lor.
Satele urcaineşti rămîn pe poziţii şi-şi respectă principiul: ”No passaran pentru partidele de orientare democratică!”. Agronomova a optat în proporţie de 78,8% pentru PCRM, Zăzulenii Noi – în proporţie de 85,5%, Cioropcani – 84,6%, Pîrliţa în zona populată de etnii – 60,2%, Buzduganii de Sus – 72,5%.
Opţiunea primarilor a fost neglijată de cetăţeni. La Ungheni, deşi primarul a declarat deschis că susţine Partidul Democrat, oamenii au plasat formaţiunea respectivă pe locul III. La fel şi la Buciumeni, deşi primarul s-a declarat în susţinerea Partidului Democrat, vocea dînsului, se pare, nu prea a fost auzită. În consecinţă, formaţiunii respective i-a revenit locul III.
În or. Corneşti, primarul AMN a reuşit să smulgă de la alegătorii săi doar 43 de voturi în favoarea formaţiunii care l-a propulsat, acum trei în ani, în această funcţie. Aceeaşi situaţie se atestă la Bumbăta şi Mănoileşti, unde primarii au fost ajutaţi să ajungă în funcţie de AMN.
Nici primarii comunişti nu au reuşit prea multe. Cetireni, Corneşti şi Boghenii Noi se află printre puţinele localităţi din raion, unde comuniştii nu s-au clasat pe locul I.
La Pîrliţa, unde primarul este membru PLDM, iar vicepreşedintele formaţiunii este originar din această localitate, oamenii au votat în masă pentru… PCRM. PLDM s-a clasat pe locul II, obţinînd  de două ori mai puţine voturi.
Doar primarul PL de la Hîrceşti a putut să-i convingă pe cetăţeni să acorde un vot de încredere formaţiunii respective, salvînd cumva onoarea liberalilor ungheneni.
În rest, lăsăm la latitudinea cititorului să analizeze lista de mai sus.
Vom menţiona doar localităţile de unde-şi trag obîrşia candidaţii la funcţia de deputat, incluşi în listele formaţiunilor politice ce au acces în Parlament.
PCRM: Valerii Baliţki – Ucraina, Oxana Radu – Ungheni
PLDM: Iurie Toma – Măcăreşti, Sergiu Scutaru – Unţeşti, Alexandru Ciuvaga – Sculeni
PD: nici Petru Langa, nici Iulia Pancu nu-s originari din raionul Ungheni
PL: Anatol Arhire – Vulpeşti, Vasile Iucal – Morenii Vechi.
Observaţi cum au votat pentru partidele respective consătenii acestora.
IMPORTANT: deocamdată, nu vom avea nici un unghenean în Parlament, dacă e să facem abstracţie de Mihai Godea, care s-a născut la Pîrliţa, dar îşi are domiciliul la Chişinău. O luminiţă plăpîndă sclipeşte în tunelurile lui Iurie Toma, al 40-lea pe lista PLDM (formaţiunea respectivă va avea 32 de mandate în Parlament), şi Anatol Arhire, al 17-lea pe lista PL (formaţiunea dînsului va avea 12 mandate în Parlament).


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *