Caricaturile ungheneanului Alexandru Plăcintă sunt expuse în scuarul Parlamentului

Caricaturistul Alexandru Plăcintă, originar din Ungheni și-a expus caricaturile unor personalități din țară și de peste hotare  în scuarul Parlamentului.

La expoziție sunt prezentate circa 30 de caricaturi realizate de către autor de-a lungul ultimilor ani. Printre protagoniști se regăsesc politicieni, oameni de cultură și de artă și alte persoane publice. Autorul a prezentat portretele personalităților într-o manieră ironică și amuzantă, de altfel, Alexandru Plăcintă fiind cunoscut pentru originalitatea lucrărilor sale, realizate în stil umoristic și ironic.

„Astăzi, 22 mai, am vernisat expoziția #hz în incinta Parlamentului Republicii Moldova, sunt expuse personalității pozitive/ și nu prea. Dar, care m-au marcat de-a lungul ultimilor ani… ”, a scris caricaturistul pe pagina sa de Facebook.

Prima expoziție de anvergură din viața lui am organizat-o noi, cei de la „Expresul” – la Biblioteca Publică „Dimitrie Cantemir” din Ungheni, după care au urmat și alte expoziții, în locații precum Primăria Ungheni, Consiliul Europei, etc. Caricaturile sale sunt prezente în colecții personale în întreaga lume, iar autorul a primit numeroase premii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *