Vești bune pentru șoferi! Unele încălcări din traficul rutier nu mai sunt fixate de camere

Imagine simbol

Știați că camerele de supraveghere a traficului rutier nu mai fixează centura de siguranță și utilizarea telefonului mobil la volan. Acestea fixează doar viteza de deplasare și traversarea la culoarea roșie a semaforului. Despre acest lucru a anunțat Pavel Apostol, șeful Secției Evidență și Analiză Accidente Rutiere din cadrul INSP.

„Acum, a rămas doar viteza de deplasare și traversarea la culoarea roșie a semaforului și se examinează posibilitatea fixării altor categorii de încălcări, dar asta este la nivel de perspectivă”, a precizat Pavel Apostol.

În cadrul unei emisiuni, acesta a răspuns și șoferilor care se plâng că pe traseele din țară sunt prea mulți polițiști, precizînd că aceste echipaje nu ar trebui să-i deranjeze pe acei conducători auto care respectă Regulamentul circulației rutiere. „Amplasarea echipelor de patrulare este realizată în baza unui algoritm bine prestabilit. Noi realizăm analiza situației accidentale, a situației criminogene, respectiv, echipele de patrulare sunt amplasate în acele locații unde fie există riscul producerii unui accident rutier, fie se constată, cu părere de rău, că pe acea porțiune de drum cel mai des se comit încălcări”, a mai adăugat Pavel Apostol.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *