Sondaj / Cât de fericiți se consideră locuitorii raionului Ungheni

În luna martie, anul curent, a fost efectuat un sondaj care reflectă în ce colț al țării se află cei mai fericiți moldoveni. Conform datelor, cei mai fericiți oameni se află în sudul țării dar și în capitală. Potrivit sondajului, 18,3% din respondenți se consideră foarte fericiți.

La polul opus se află cei care sunt „deloc fericiți”, aceștia constituie 5,5% din numărul total de respondenți. Sunt și moldoveni care se consideră nefericiți, raionul Ungheni se află pe locul III, fiind depășit de raionul Soroca pe locul I, Orhei pe locul II și urmat de Tiraspol pe locul IV. În aceste zone ale țării mai mulți moldoveni se consideră nefericiți.

Cei mai mulți dintre respondenții sondajului consideră că sunt la un nivel mediu al fericirii. Mai exact, ponderea lor constituie 35,4%.

Cei mai fericiți oameni se găsesc la Bălți și Chișinău. Faptul că locuiesc în oraș poate fi cauza fericirii moldovenilor, explică autorii sondajului. În capitală, cei mai fericiți se consideră cei din sectoarele Centru, Botanica și Ciocana. Iar cei care au răspuns că se simt nefericiți se află în sectorul Buiucani.

Sondajul a fost realizat, de iData, în luna martie pe un eșantion de 1.131 de respondenți. Marja de eroare constituie 2,85%.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *