Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” a intrat în concursul românesc „Destinația Anului 2024”

Imagine: destinatiaanului.ro

Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” a intrat în concursul românesc „Destinația Anului 2024”.  Astfel, peste 120 de destinații turistice românești concurează în cel mai important proiect din domeniu Destinația Anului 2024. În cele 13 categorii sunt incluse și destinații turistice din Republica Moldova.

Astfel până la 8 mai puteți susține destinațiile turistice preferate pe site-ul www.destinatiaanului.ro,  Pentru a vota accesați acest link și căutați Rezervația Naturală „Plaiul Fagului” la categoria Regiuni eco-turistice.

În acest concurs se regăsec și alte destinații din Republica Moldova precum: satul Vălăeni din raionul Cahul, orașul Soroca, mănăstirea Căpriana, Complexul Muzeal „Saharna-Țîpova”, Rezina, Pensiunea „La Tudora” și Chișinău.

Ediția 2024 a competiției a înregistrat un număr record de înscrieri, 300 de destinații turistice, de trei ori mai multe decât în 2023 și un număr dublu de finaliști față de ediția anterioară.

Conform descrierii de pagina concursului, „Rezervația Naturală ,,Plaiul Fagului’’ este un loc de poveste de exemplu primăvara covorul de vegetaţie, care este de un verde crud pestriţat, cu multitudinea de flori îţi alină privirea. Păsările îţi mângâie auzul prin cântecele lor minunate. Vara pădurea îţi oferă răcoarea ei combinată cu mirosul florilor şi cântul păsărilor. De-a lungul traseului se întîlnesc un şir de plante rare. Toamna – acelaşi covor de vegetaţie, dar cu un spectru de culori îmbinate armonios de un gălbui, roşietic, auriu. Iarna – totul e cuprins de un alb imaculat. În acest anotimp cel mai uşor se observă lumea animală (cerbi, căpriori, mistreţi), deoarece ele se concentrează în centrul rezervaţiei, unde se plasează hrana suplimentară. Rezervația poate vizitată de turiștii iubitori de natură și dornici să învețe cât mai multe despre lumea care-i înconjoară.

Frumuseţea pădurilor, marea lor măreţie se datorează aşezării neordonate a speciilor de arbori de-a lungul versanţilor, ceea ce condiţionează o îmbinare armonioasă de culoare şi formă. Asemenea frumuseţe oferă toate pădurile Podişului Central al Codrilor, însă „Plaiul Fagului” este un şi tezaur al frumuseţii, de o expresivitate deosebită, loc ideal de reintegrare cu natura de regăsire a originilor, deoarece această pădure a fost un bun aliat al omului în perioada năvălirii hoardelor străine.

Denumirea rezervației „Plaiul Fagului” simbolizează pădurile de fag, care ocupă o suprafață comparativ modestă pe acest teritoriu. Aici, in rezervația Plaiul Fagului găsim misterul florei înscrise în Cartea Roșie, printre care se enumeră: mălinul, tulichina, ghiocelul-nival, perișorul, pana zburătorului și specii rare de ferigi. Fauna include câteva mii de specii, printre care multe rare, precum fluturele mahaon, coada rândunicii, fluturele pestriț, rădașca, gândacul rinocer, croitorul stejarului, croitorul cenușiu, libelula imperială, broasca roșie de pădure, vipera, șarpele de alun, ciocănitoarea neagră, gaia neagră, jderul-de-pădure, pisica sălbatică, vidra și multe altele.
Rezervația Plaiul Fagului reprezintă un tezaur prețios pentru natura Moldovei”.

Destinațiile câștigătoare vor fi selectate în funcție de votul publicului, votul juriului și pe baza rezultatelor cercetării Destinații Vizionare, premianții vor fi anunțați la 21 mai, pe scena Ateneului Român în cadrul Galei Destinația Anului.

 

 

Expresul.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *