Proprietarii de terenuri nu vor mai primi scrisori în care sunt îndemnați să-și procure polița

Sursa foto: diez.md

Toți proprietarii de terenuri, în special cetățenii care nu mai locuiesc în Republica Moldova, nu vor mai fi notificați cu referire la plata contribuției pentru polița de asigurare, scrie tvn.md.

„Astăzi de comun acord cu CNAM și un grup de deputați PAS pe platforma comisiei protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului am decis eliminarea categoriei proprietarilor de terenuri cu destinație agricolă din categoriile de plătitori ai primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă, care se asigură în mod individual (Anexa 2, pct.1, lit a), Legea 1593/2002)”, anunță Ala Nemerenco, Ministra Sănătății.

Ministra a mai menționat că modificarea legislației va fi efectuată în cel mai apropiat timp.

„Majoritatea din proprietari au primit sau au moștenit aceste terenuri ca rezultat al renumitului program național “Pământ”, proporția unei cote funciare atingând undeva 2,5 ha în mediu. Astfel, toți proprietarii de terenuri, în special cetățenii noștri care nu mai locuiesc în Republica Moldova, nu vor mai fi notificați cu referire la plata contribuției sau anunțul despre penalități”, a punctat Nemerenco.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *