Căile de acces către Centrul de Sănătate Călărași vor fi renovate

În cadrul programului finanțat de Compania Națională de Asigurări în Medicină, la Centrul de Sănătate din Călărași vor fi reparate căile de acces, balustrada și planșeul peste subsol și va fi instalată și o platformă verticală mobilă pentru persoane cu handicap locomotor.

Potrivit lui Vitalie Triboi, șeful Centrului de Sănătate Călărași, era necesară o astfel de investiție, mai ales că scările și balustrada nu mai sunt într-o stare atât de bună, dar și că au primit mai multe sesizări din partea unei asociații a persoanelor cu handicap precum că nu există căi de acces, adaptate persoanelor cu nevoi speciale.

„Acesta e al patrulea proiect câștigat și finanțat de CNAM. Practic, acest proiect vine ca o prelungire la un alt proiect investițional „Renovarea Centrului de Sănătate Călărași prin eficientizarea energetică”. Urmează zilele acesea să verificăm devizul de cheltuieli, să constituim grupul de lucru, ca mai apoi să realizăm procedura de achiziții. Consider că, în cel puțin o lună de zile să avem și rezultatul achiziției publice și să putem demara lucrările.”, spune Vitalie Triboi.

Clădirea Centrului de Sănătate are 4 etaje și a fost construită în anul 1978, fiind dată în exploatare în 1981. „Ne dorim ca următorul proiect să fie centrat pe reparația interiorului edificiului”, a accentuat șeful Centrului de Sănătate.

Suma totală a proiectului este 1 milion 522 de mii de lei, dintre care un milion 72 de mii de lei sunt contribuția CNAM, cofinanțare din partea Consiliului Raional Călărași – 300 de mii de lei și a Centrului de Sănătate – 150 de mii de lei.

Comisia specializată de selectare și evaluare a proiectelor investiționale a desemnat trei câștigători din raionul Călărași ai concursului din acest an de selectare a proiectelor finanțate din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Astfel, pe lângă Centrul de Sănătate Călărași, de lucrări de renovare și eficientizare energetică a edificiului va beneficia Oficiul Medicilor de Familie din Hoginești, iar la Centrul de Sănătate Hîrbovăț va fi reparat capital interiorul clădirii.

Pentru realizarea celor 28 de proiecte câștigătoare, din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale vor fi alocate peste 45 de milioane de lei.

 

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *