La Centrul de Sănătate Ungheni va fi creat un departament pediatric

La Centrul de Sănătate Ungheni va fi modernizat și dezvoltat Departamentul Pediatric și Centrul de Intervenție Timpurie la Copii. Lucările vor fi finanțate din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Astfel, la etajul doi a Centrului de Sănătate Ungheni, urmează să fie dezvoltate și modernizate două cabinete de pediatrie, un cabinet de dezvoltare a copilului, un cabinet neonatal și un cabinet de reproducție și planificare a familiei. „Ideea de a fonda un Departament Pediatric și Centru de intervenție timpurie la copii într-o unitate, vine din necesitatea de a concentra toate aceste servicii la același etaj, pentru ca mama împreună cu copilul să nu fie nevoiți să meargă la cabinetele medicale de care are nevoie, la etaje diferite, ci să beneficieze de suport și sprijin concentrate într-un singur loc.”, spune Oleg Belbas, șeful Centrului de Sănătate, Ungheni, după care a mai adăugat: „În baza obținerii finanțării din cadrul acestui proiect, vom putea să reparăm și să amenajăm un departament pediatric ce va duce la creșterea considerabilă a calității serviciilor medicale timpurii la copii, pentru a preveni sau a ameliora problemele de dezvoltare ale copilului”.

Potrivit lui Oleg Belbas, lucrările de reparație vor demara odată ce condițiile meteorologice vor permite acest lucru.

Valoarea totală a proiectului este de 1 milion 800 de lei, dintre care 1 milion 300 lei este contribuția CNAM, 100 mii lei este contribuția Consiliului raional Ungheni și 300 mii lei este contribuția beneficiarului.

Totodată, cu sprijinul UNICEF și Guvernului Japoniei va fi dotată și o cameră senzorială, ce va fi concentrată la același etaj. Acest lucru va fi posibil în cadrul proiectului „Crearea și dezvoltarea serviciilor de intervenție timpurie pentru copiii cu dizabilități și tulburări de dezvoltare”.

Tatiana Tesliuc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *