Unul dintre cei mai renumiți poligloți de pe planetă a declarat că limba română este preferata lui

Imagine simbol, sursa: radiochisinau.md

Vorbind la perfecție nu mai puțin de zece limbi străine, Reuben Constantine, un tânăr student britanic de la Universitatea Oxford care este la această oră unul dintre cei mai cunoscuți poligloți de pe planetă, a declarat că dintre toate limba română este preferata lui, scrie aktual24.ro.

Intr-un clip devenit viral pe TikTok, Reuben a fost întrebat de un interlocutor care este limba sa preferată din cele pe care le cunoaște. Răspunsul sau a fost ferm: „Româna”. In continuare, el a explicat de ce se simte atras de această limbă, evidențiind similitudinile cu limbile romanice și influența slavă, în special în ceea ce privește vocabularul.

„Româna are asemănări remarcabile cu limbile romanice, dar apoi are și o influență slavă foarte cool, mai ales în vocabular. Și face parte și din ceva numit „Uniunea lingvistică balcanică”. Practic, „Uniunea lingvistică balcanică” este un grup de limbi care sunt apropiate din punct de vedere geografic, chiar dacă nu sunt neapărat înrudite între ele. De exemplu, există greacă, romăna și bulgară, o limba romanică, o limbă elină și o limbă slavă. Și totuși, ele au convers în mai multe moduri. De exemplu, în gramatică, în toate aceste trei limbi nu se folosește infinitivul. Astfel, nu poți spune ‘vreau a fi bogat’, ci trebuie să spui ‘vreau să fiu bogat’”, a spus tânărul.

Clipul a devenit rapid viral pe TikTok, adunând peste 120 de mii de aprecieri și numeroase comentarii de la utilizatorii români, impresionați de cunoștințele și aprecierea lui Reuben pentru limba lor maternă. Unii dintre aceștia i-au mulțumit pentru admirație, în timp ce alții au remarcat cu umor că străinii par să cunoască mai bine limba română decât unii români.

„Mulțumim pentru că ne admiri limba maternă”, scrie o persoană în comentarii. „Bine că știu străinii mai bine decât românii să ne vorbească limba”, a mai adăugat un alt utilizator.

Expresul.md

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *