Astăzi vor fi lansate două noi insituții pentru securitate cibernetică

Imagine simbol: magnetic-it.com

Astăzi vor fi lansate Agenția Națională pentru Securitate Cibernetică și Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor”, instituții care vor avea un rol esențial în prevenirea amenințărilor cibernetice. Lansarea va avea loc în cadrul evenimentului Moldova Cybersecurity Forum 2024, o platformă de dialog între specialiștii din domeniul securității cibernetice din țară și din străinătate. La eveniment participă peste 500 de persoane – experți în acest domeniu, oficiali și toți cei interesați de securitatea cibernetică, scrie bizlaw.md. 

Noua agenție va asigura un mediu digital sigur, protejând infrastructura critică a statului și societății împotriva atacurilor cibernetice, în timp ce „Cybercor” va promova inovația și excelența în educația teoretică și practică, oferind formare profesională funcționarilor publici și studenților pentru a aborda provocările din sector.

La forum vor fi desfășurate sesiuni de discuții, prezentări ale speakerilor internaționali și sesiuni interactive de networking. În cadrul acestor activități, în fața publicului vor vorbi experți internaționali precum Paul Tumelty, liderul regional Mandiant, Luigi Rebuffi, secretarul general și fondatorul ESCO sau Julia Zuern, reprezentant al Biroului Federal German pentru Securitatea Informațională. Printre subiectele care vor fi abordate de către aceștia se numără: amenințările cibernetice regionale, elaborarea strategiilor de securitate cibernetică sau asigurarea infrastructurii critice pentru o securitate cibernetică rezilientă.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *