Lista armelor de foc și a munițiilor interzise va fi extinsă

Imagine simbol: canal3.md

Un proiect de lege care prevede extinderea listei armelor de foc și munițiilor interzise a fost avizat de Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, scrie jurnal.md.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de Ministerul Afacerilor Interne în vederea racordării cadrului normativ existent la prevederile acquis-ului UE.

Modificările legislative au fost propuse cu scopul de a preveni utilizarea neautorizată sau ilicită a armelor și pentru a asigura reglementarea eficientă a celorlalte tipuri de arme de foc.

Astfel, lista armelor de foc și munițiilor interzise a fost extinsă cu câteva poziții – arme automate transformate în arme semiautomate; arme cu semiautomate cu percuție centrală și țeavă scurtă ce permit lansarea a peste 21 de cartușe; arme semiautomate cu țeavă lungă ce permit lansarea a peste 11 cartușe fără încărcare.

De asemenea, se vor impune interdicții pentru operațiunile cu încărcătoarele pentru armele de foc semiautomate, care pot conțin mai mult de 20 de cartușe sau mai mult de 10 cartușe în cazul armelor de foc cu țeavă lungă.

Modificarea Legii privind regimul armelor și al munițiilor cu destinație civilă va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *