Veste bună pentru cei care călătoresc în UE. Roamingul este mai ieftin

Începând de ieri, 1 ianuarie 2024, oportunitățile de explorare și comunicare în Europa au devenit mai accesibile, odată cu intrarea în vigoare a unui acord voluntar semnat între operatorii naționali și mai mulți operatori europeni. Tarifele reduse la serviciile de roaming în cele 30 de țări din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European oferă călătorilor din Republica Moldova posibilitatea de a vorbi și accesa internetul la prețuri semnificativ mai mici, reprezentând astfel un motiv în plus pentru a se conecta fără griji.

Ministrul de Externe, Nicu Popescu, a subliniat importanța acestei inițiative, evidențiind avantajele semnificative pentru cei care călătoresc în oricare dintre cele 30 de țări din UE și SEE. „Călătorii au acum posibilitatea de a activa opțiuni avantajoase conform ofertelor lansate de operatorii din Republica Moldova, facilitând astfel o experiență de conectivitate mai accesibilă și convenabilă”, a spus Nicu Popescu, scrie Expresul cu referire la bani.md.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, tarifele de roaming au devenit mult mai accesibile, beneficiind atât cetățenii europeni care vizitează Moldova, cât și moldovenii care călătoresc în Europa. Noile tarife vor fi aplicabile până la 31 decembrie 2025, cu posibilitatea de prelungire.

Detaliile plafoanelor stabilite pot fi văzute aici:

Limită de preț (fără TVA) :1 Ianuarie 2024 – 31 Decembrie 2024

  • Date mobile (€/GB) 15.00
  • Apeluri recepționate (€/Min) 0.33
  • Apeluri efectuate (€/Min) 0.25

Limită de preț (fără TVA) : 1 Ianuarie 2025 – 31 Decembrie 2025

  • Date mobile (€/GB) 11.00
  • Apeluri recepționate (€/Min) 0.24
  • Apeluri efectuate (€/Min). 0.16

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *