Organizațiile de tineret pot aplica la programul de granturi inițiat de Ministerul Eucației

Și în acest an, organizațiile de tineret vor putea primi suport logistic şi financiar din partea statului pentru realizarea inițiativelor şi proiectelor de tineret. Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Tineret au lansat Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret, ediția 2024, care este dedicat susținerii şi dezvoltării sectorului de tineret din Republica Moldova. Suportul va fi oferit în bază de concurs, transmite IPN.

Secretarul de stat la Ministerul Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, a menționat că suma totală alocată pentru Programul de Granturi destinat organizațiilor de tineret pentru anul 2024 constituie 10 milioane de lei. „Ne dorim ca proiectele care vor fi depuse să se alinieze direcțiilor prioritare prevăzute în Strategia de dezvoltare a sectorului de tineret „Tineret 2030”, a spus Sergiu Gurin.

Directorul Agenției Naționale pentru Tineret, Ion Donea, a precizat că la „concurs pot participa organizațiile necomerciale de tineret din Moldova care desfășoară proiecte şi programe cu impact pentru tineri, dispun de cofinanțare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituții și donatori locali sau internaționali și pot asigura o contribuție proprie de cel puțin 20 la sută din valoarea proiectuluiˮ.

Organizațiile aplicante vor putea depune proiecte cu un buget maxim de 200 000 de lei pentru proiectele locale, 400 000 de lei pentru proiectele regionale și 600 000 de lei pentru proiectele naționale. Pentru proiectele naționale cu subgranturi se pot depune dosare cu un buget maxim de 1 000 000 lei.

Dosarul complet va fi depus în format electronic la adresa de e-mail: grant@tineret.gov.md, până la data de 19 februarie 2024, ora 17.00. Mai multe detalii despre condițiile de participare, procedura de depunere și evaluare a dosarelor, precum și despre modalitatea de încheiere/derulare a contractului de finanțare pot fi consultate pe pagina Ministerului Educației și Cercetării.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *