O expoziție cu tematică de iarnă a fost lansată la biblioteca din Ungheni

Irina Onofrei

În prag de sărbătorile de iarnă, decorațiunile de iarnă sunt un accesoriu nelipsit din orice casă și creează o atmosferă feerică. Astfel, spiritul sărbătorilor a fost resimțit și la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir”,din Ungheni, datorită unei expoziții a decorațiunilor de iarnă din produse ecologice.

Brazi în miniatură, stative pentru masă, coronițe de Crăciun și coșulețe – toate realizate din conuri de brad și ornamentate cu elemente specifice sărbătorilor de iarnă.

Irina Onofrei din Gherman, autoarea acestor creații este la început de cale, însă decorațiunile sale, promovate în mediul online, au prins repede la public, iar cererile continuă să crească de la o zi la alta.

Tânăra spune că sursa de inspirație care a stat la baza creării acestor decorațiuni a stat un coșuleț din conuri, împodobit cu crenguțe de brad, pin și altele, dăruit de soțul ei anul trecut, pe când se aflau într-o călătorie prin munții României. Anume acel coș a fost imboldul pentru a începe să creeze și ea astfel de decorațiuni din materiale ce se găsesc în natură, însă durabile în timp.

Ideea ei a fost susținută de întreaga familie, implicându-se în realizarea acestora și părinții ei. „Odată ajunși acasă, părinții au remarcat imediat coșulețul pe care, ulterior, l-am utilizat ca și decorațiune pe toată durata sărbătorilor de iarnă. După care, acesta a fost depozitat într-o altă odaie a casei și reutilizat. Doar crenguțele de brad le-am scos, însă coșul s-a păstrat foarte bine. Anul acesta, fiind inspirați de acel coș, mama i-a dat tatei însărcinare să aducă din pădure conuri de pin. Desigur, și acest proces de adunare a conurilor îți ia timp”, povestește tânăra.

După ce sunt aduse conurile acasă, Irina le depozitează în casă pentru a se deface. Apoi, împreună cu mama ei începe să lucreze asupra compoziției dorite. Lucrul asupra unei compoziții e de circa 2 ore. Prețurile sunt accesibile, afirmă Irina Onofrei: „De la 250 până la 100 de lei.”,.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *