Revoluție digitală în educație: E-Gradinița Ungheni aduce procesul de înscriere la un alt nivel

Imagine simbol

Un nou capitol în educația preșcolară din Ungheni începe odată cu lansarea platformei online egradinita.ungheni.md – un proiect inovator implementat de Asociația de Educație Civică „Viitorul Începe Azi”. Proiectul va fi lansat la începutul anului 2024.

Astfel, părinții din Ungheni vor avea, în curând, acces la un serviciu modern și eficient de înscriere a copiilor în grădinițe, simplificând procesul și aducând o doză sănătoasă de tehnologie în sistemul educațional.

O nouă eră în înscrierea la grădiniță

Până nu demult, procesul de înscriere la grădiniță era adesea perceput ca un labirint birocratic, generând stres și confuzie pentru părinți. Cu toate acestea, cu lansarea platformei online E-Gradinița Ungheni, această percepție se schimbă radical.

Părinții pot acum accesa site-ul egradinita.ungheni.md și parcurge o procedură de înscriere simplificată în doar câțiva pași. De la autorizare și alegerea instituției dorite până la depunerea cererii și verificarea rezultatelor, întregul proces devine mai rapid și mai accesibil pentru oricine.

Beneficii pentru părinți și directori de grădinițe

Una dintre marile avantaje aduse de această platformă este ușurarea muncii directorilor de grădinițe, dar și eliminarea posibilelor riscuri de corupție. Aceștia confirmă că procesul digitalizat aduce o eficiență crescută și facilitează comunicarea cu părinții. În plus, părinții au libertatea de a alege instituția preșcolară în funcție de locul de trai, fără a fi nevoie să se deplaseze fizic.

Prioritate pentru diverse categorii de copii

Platforma online asigură și un sistem echitabil de prioritizare pentru înscrierea copiilor în grădiniță. Copiii educați de un singur părinte, cei cu dizabilități sau cei din familii cu mai mulți copii beneficiază de prioritate, evidențiind un angajament pentru incluziune și egalitate.

Platforma vine și cu o secțiune detaliată de întrebări și răspunsuri, oferind părinților informații clare și accesibile despre întregul proces de înscriere. De la procedura de depunere a cererii până la motivele posibile de refuz, totul este prezentat într-un mod transparent și ușor de înțeles.

E-Gradinița Ungheni – O investiție în educație

E-Gradinița Ungheni aduce cu sine nu doar o simplă platformă online, ci o investiție semnificativă în viitorul educațional al copiilor din Ungheni. Digitalizarea serviciilor educaționale nu doar simplifică procesele administrative, ci și deschide noi orizonturi pentru o educație modernă, eficientă și echitabilă. Este un pas important către un sistem educațional adaptat nevoilor și așteptărilor societății contemporane.

Proiectul „Acces Digital la Educație”

Lansarea acestei platforme face parte din proiectul „Acces digital la educație în mun. Ungheni”, dezvoltat și implementat de Asociația de Educație Civică „Viitorul Începe Azi”. Proiectul este susținut financiar de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare, fiind implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Scopul principal al proiectului este digitalizarea serviciului de înscriere online în grădinițele din municipiul Ungheni, contribuind la modernizarea și eficientizarea sistemului educațional.

 

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *