Locuitorii din Gherman și Sculeni beneficiază de un drum proaspăt reabilitat

Imagine: ASD.md

Locuitorii din Gherman și Sculeni beneficiază de un drum proaspăt reabilitat care include treceri de pietoni, în special în zona școlilor și grădințelor și stații de autobuze conform normelor în vigoare.

În acest context, a avut loc recepția finală a drumului național R16 Bălți – Fălești – Sculeni, după încheierea perioadei de remediere a defectelor. Comisia de recepție finală a stabilit că notificările de la recepția la terminarea lucrărilor au fost remediate de către antreprenor în conformitate cu specificațiile contractuale, transmite Administrația de Stat a Drumurile.

De asemenea, a fost asigurată reabilitarea tronsonului de la km 30, 27 până la km 59, 48, care a inclus reabilitarea părții carosabile, reconstrucția a 4 poduri, precum și construcția a peste 17,000 m2 de trotuar.

”Reabilitarea acestui tronson conform standardelor europene a adus îmbunătățiri semnificative în infrastructura rutieră din zonă pentru locuitorii satelor Călugăr, Frumușica, Bocșa, Vrănești, Taxobeni, Gherman și Sculeni”, scriu reprezentanții ASD.

Lungimea sectorului de drum reabilitat este 29,21 km, cu valoarea contractuală de circa 24 mil euro, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Investiții.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *