Foto / Trei persoane din raionul Ungheni au fost prinse în flagrant în timp ce transportau ilegal lemne

Imagine: Inspectoratul pentru Protecția Mediului

Inspectorii de mediu din Ungheni împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni și Direcției Regionale Vest au desfășurat verificări la mai multe automobile.

Astfel, în urma verificărilor, au fost identificate și documentate 3 cazuri de transport ilegal al masei lemnoase. Conform Codului Contravențional al Republicii Moldova au fost întocmite procese-verbale și au fost aplicate amenzi în valoare totală de 7500 de lei persoanelor implicate. Ulterior, masa lemnoasă a fost ridicată și predată autorităților locale, primăriei localității Petrești, până la clarificarea tuturor circumstanțelor legate de acest incident.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Protecția Mediului, aceste acțiuni au avut drept scop monitorizarea, verificarea, prevenirea și contracararea cazurilor de tăiere ilicită a vegetației forestiere, precum și încălcarea regulilor de transportare, depozitare și comercializare a mesei lemnoase.

Menționăm că, aceste acțiuni au loc conform Planului de cooperare între Direcția regională Vest a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul de Poliție Ungheni, Inspectoratul pentru Protecția Mediului, Inspectoratul General a Poliției și Agenția Moldsilva, conform Ordinului trilateral din 27.09.2022.

Expresul.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *