Feeria sărbătorilor de iarnă a fost resimțită și la Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni

Feeria sărbătorilor de iarnă s-a făcut resimțită și la Biblioteca raională „Dimitrie Cantemir” din Ungheni. Aici, săptămâna trecută, a fost organizat un atelier de confecționare a „Fulgilor de bucurie” pentru mame și copiii lor.

„În fiecare an ne propunem să realizăm, în preajma sărbătorilor de iarnă, câte un atelier în care să încadrăm părinții împreună cu copiii. În cadrul acestor ateliere, realizăm diverse decorațiuni de iarnă. Scopul acestor ateliere este să încadrăm și adulții pentru a petrece timpul util și plăcut alături de copii. Ne-am gândit că acest lucru ar consolida mult mai bine relația părinte.”, ne spune Tatiana Nazîru, specialistă la bibliotecă.

În cadrul atelierului, organizatoarele le-au explicat participanților pașii necesari pentru a crea fulgi de zăpadă. Cu hârtie colorată, foarfece și lipici, mamele și copiii au tăiat și au lipit, transformând simplele materiale în compoziții tematice de iarnă. Fiecare, de la mic la mare, a contribuit la crearea unui fulg unic, iar atmosfera plăcută și colindele pe fundal, au amplificat spiritul sărbătorilor care se apropie.

Ana Iachimovschi, o participantă la atelier, a subliniat importanța timpului de calitate petrecut alături de copii, în cadrul unor astfel de ateliere. „Am împărțit sarcinile ca să ne fie mai ușor. Ea a avut de tăiat fâșii din hârtie, după care le-a lipit pe suportul oferit. Chiar mă bucur că am avut această posibilitate de a crea ceva împreună cu fiica, deoarece acasă, suntem copleșiți de activitățile casnice, iar aici, am avut posibilitatea să fim doar noi, implicate într-o activitate ce ne-a adus doar emoții pozitive.”, a aspus ea.

Tatiana și Daria, două fetițe, lucrau cu spor la fulgul lor, dar se și ajutau reciproc. Spun că le-a plăcut această experiență și vor încerca și acasă să realizeze astfel de fulgi pentru a decora și bradul de acasă.

„E o atmosferă foarte plăcută, iar atelierul în sine este o interesant. Fiica Gabriela a realizat un fulg albastru, eu unul alb. Mai facem un fulg alb mai mare, deja împreună. Sperăm să ne iasă bine. Consider că, astfel de ateliere în care să fie implicați părinții împreună cu copiii să fie cât mai des organizate. Pe de o parte, tehnologiile acestea moderne „răpesc” din copilăria celor mici, dar pe de alta, noi, adulții ar trebui mult mai mult să ne concentrăm asupra lor, să îi implicăm în diverse activități comune, pentru a le crea amintiri.”, spune o mamă participantă la atelier, Margareta Balica.

Toți „Fulgii de bucurie” realizați de către participanți, au fost ulterior agățați de ramurile bradului din bibliotecă.

Tatiana Tesliuc

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *