Au început lucrările de reabilitare a drumului în vama Sculeni

Imagine: ASD

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) informează că au demarat lucrările de reabilitare a drumului la frontiera cu România, distanța drumului în reparație fiind  1 km 163 m.

”Acest tronson este de o importanță strategică deoarece duce spre podul de șosea ce traversează râul Prut, în proximitatea Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Sculeni și va facilita fluidizarea transportului precum și circulația în condiții de siguranță și confort”, scriu reprezentanții ASD.

În cadrul acestui proiect sunt planificate următoarele lucrări:

  • reabilitarea unui tronson de drum cu lungimea de 1,163 km de categoria tehnică III, cu două benzi de circulație a câte 3,5 m fiecare;
  • amenajarea trotuarelor pe o suprafață de 1 541 m2;
  • amenajarea acceselor în curți (5 buc.) pe o suprafață de cca 84 m2;
  • montarea parapetului metalic cu lungimea de 257 m;
  • instalarea a 104 indicatoare rutiere și 30 stâlpi de ghidare;
  • aplicarea marcajului pe o suprafață de 1961 m2; reamplasarea rețelelor electrice, și altele.

Lucrările au o valoare contractuală de aproximativ 29.269.308,52 lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier. Termenul de execuție al lucrărilor este până la sfârșitul lunii august 2024.

”Reiterăm că, în anul 2022, punctul vamal Sculeni a fost traversat de aproximativ 763.000 de autoturisme, 297.000 de camioane și 46.000 de autocare, iar numărul total de pasageri care au tranzitat podul a fost de aproximativ 3,8 milioane. Aceste cifre reflectă importanța și utilizarea intensă a acestui drum, evidențiind necesitatea reabilitării pentru a asigura siguranța și eficiența continuă a transportului”, transmite Administrația de Stat a Drumurilor.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *