Decis. Se ieftinește energia electrică

Sursa foto: TVR Moldova.md

Vești bune de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Curentul electric livrat populației se iefitinește.

Curentul electric livrat consumatorilor de către ”Premier Energy” se ieftinește, la 2,39 lei kw/h, cu 7% sau cu 18 bani mai puțin față de tariful actual, potrivit hotărârii ANRE aprobată în cadru ședinței de astăzi.

Consumatorii S.A. „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor achita la rândul lor 2,88 lei/kWh – de tensiune joasă (0,4 kV), cu 32 bani/kWh mai puțin decât prețul în vigoare.

Potrivit ANRE, diminuarea prețurilor a fost determinată de următorii factori:
– Reducerea prețului mediu de procurare a energiei electrice cu circa 3-4 %;
– Modificarea prognozei cantității de energie electrică ce urmează a fi furnizată în perioada de gestiune consumatorilor finali;
– Aplicarea cursului de schimb al monedei naționale față de dolarul american în cuantum de 18,31 lei /USD, ceea ce este cu 3,6 % mai puțin față de valoarea aplicată la determinarea prețurilor în vigoare (18,99 lei/USD).

Prețurile vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

UPDATE, 14 noiembrie 2023: Noile prețuri au intrat în vigoare astăzi, după ce deciziile respective, aprobate vineri de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), au fost publicate în Monitorul Oficial.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *