Electrocasnicele vor avea etichete care conțin informații despre eficiența și impactul lor energetic

Imagine simbol, sursa: clachaine.ro

Produsele electrocasnice vor fi însoțite de etichete care conțin informații despre eficiența și impactul lor energetic. Un proiecte de lege în acest sens a fost adoptat astăzi în primă lectură de către deputați, comunică moldpres.md.

Etichetele produselor cu impact energetic vor conține informații clare despre eficiența lor energetică, consumul de energie sau de alte resurse, precum și alte informații suplimentare. Astfel, pe fiecare produs electrocasnic care se vinde la magazin sau online urmează a fi afișată eticheta energetică, cu informații despre clasa energetică a produsului și consumul de energie electrică.

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor va fi autoritatea administrativă responsabilă de respectarea de către furnizori și de către comercianți a prevederilor legale care vizează etichetarea produselor. În cazul în care Autoritatea de supraveghere a pieței constată neregularități, este în drept să aplice sancțiuni agenților economici în conformitate cu prevederile Codului contravențional.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *