Șoferii care conduc în stare de ebrietate riscă să rămână fără mașină

Fotografie simbol. Sursa: e-Suceava.ro

Persoanele care conduc vehiculul în stare de ebrietate ce depășește gradul maxim stabilit de lege, riscă să rămână fără mașini, informează Inspectoratul General de Poliție.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), fără automobile ar putea să rămână și cei care predau cu bună știință conducerea vehiculului unei persoane care este privată de acest drept, precum și cei care circulă fiind privați de dreptul de a conduce.

IGP a precizat că a fost aprobată instrucțiunea cu privire la modul de aplicare a art. 439/7 din Codul Contravențional privind confiscarea specială a vehiculelor în cadrul procesului contravențional. Astfel, confiscarea specială se aplică de către instanța de judecată la demersul agentului constatator al poliției. Acesta doar constată fapta, iar ulterior urmează să solicite instanței de judecată aplicarea măsurii de siguranță – confiscarea specială a vehiculului.

În acest context, oamenii legii recomandă conducătorilor auto să respecte Regulamentul Circulației Rutiere pentru a nu deveni subiecți ai confiscării speciale.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *